ΕΡΤflix: Έγινε δύο ετών και το γιορτάζει

Με τα γενέθλια αντιλαμβάνεται κάποιος πως περνούν τα χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση και εξαιτίας κορωνοϊού με τα lockdown και την εξαποστάσεως απασχόλησης την τηλεργασία, ο χρόνος έμοιαζε ίδιος.

Και κάπως έτσι πέρασαν δύο χρόνια. Περίπου όσα και το ΕΡΤflix είναι σε λειτουργία.

Πέρασαν κιόλας 24 μήνες από την δυνατότητα πρόσβασης στην δωρεάν συνδρομητική υβριδική πλατφόρμα της κρατικής ΕΡΤ.

Και το ΕΡΤflix έχει κάθε λόγο

να το γιορτάζει με… κέρασμα. Και δεν είναι άλλο από τρείς νέες ξένες σειρές και 25 ταινίες.

Πρόκειται για τις σειρές: «Χορεύοντας με την τζάζ» στο κέντρο του κάδρου της οποίας βρίσκεται μια μπάντα τζαζ μουσικής που απαρτίζεται από αφροεγγλέζους μουσικούς και μέσα από αυτήν αναπλάθεται η κοινωνική ζωή στο Λονδίνο του 1931-1933. «Μαγνήτης» το όνομα του Τσιούετελ Έτζιοφορ, αλλά και των Τζοάνα Βάντερχαμ και Μάθιου Γκουντ.

Η σειρά «Mystic» είναι τηλεοπτικό κράμα δύο μυθιστορημάτων, τριλογίας, με νεανικά χαρακτηριστικά και βιωματικά στοιχεία, των «Pony club secret» και «Mystic», της  δημοσιογράφου και πολυγραφότατης συγγραφέως (με 24 βιβλία στο ενεργητικό της από το 2007) Στέισι Γκρέγκ και περιγράφει τις προσπάθειες που κάνει μια παρέα νέων, με περιβαλλοντικές ανησυχίες και αγάπη για τα άλογα, να προστατέψουν μια ειδυλλιακή περιοχή από το «τέρας της βιομηχανίας».

Με φόρα από το «The crown» και την έξοχη Θάτσερ της, η Γκίλιαν Άντερσον (διάσημη ήδη από τα «X Files»), ξαναφορά  κοστούμια σε αυστηρή γραμμή και κάνει μια επιτυχημένη ερευνήτρια της αστυνομίας που προσπαθεί να εξιχνιάσει πολύπλοκους φόνους σε μια διαρκή «κόντρα» με το χρόνο στην ψυχολογικοθριλερική σειρά  «Η ώρα της πτώσης».

Εξάλλου στο πακέτο (25) ταινιών του ΕΡΤflix περιλαμβάνονται επιλογές από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά και από τη Μέκκα του σινεμά. «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι», του Γιάννη Σμαραγδή, «Arctic» μια ταινία επιβίωσης με τον Μαντς Μίκελσεν, «Lucky» με τον Χάρι Ντιν Στάντον, σε έναν διαλογισμό γεμάτο αγάπη για τη μοναξιά, την πνευματικότητα, τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι ενδεικτικά κάποιες  από τις ταινίες που είναι ήδη προσβάσιμες.

Στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του στο ΕΡΤflix υπήρχαν διαθέσιμες 80 ταινίες και περισσότερες από 30 ξένες πλήρεις σειρές, ανά μήνα, πλάι στις παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικά από το Εrtnews η τηλεοπτική αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν

Τηλεθέαση: Σκληρή μάχη για την πρωτιά -Top-10 19/4/2022

FIFA+: Ο υβριδικός «ναός» του ποδοσφαίρου, παγκοσμίως, λειτουργεί (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα