Στο φως το μυστικό του Casa Suzanna: Εκεί όπου γνωστοί επιχειρηματίες ζούσαν ως γυναίκες (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Kαταφύγιο για καταπιεσμένους άνδρες που ήθελαν να ντύνονται και να ζουν ως γυναίκες, αλλά δεν τολμούσαν να πάνε κόντρα με τα ήθη της δεκαετίας του ’60 και το επιχειρούσαν κρυφά σε μία εξοχική κατοικία της Νέα Υόρκης τα σαββατοκύριακα. Αυτό ήταν το Casa Suzanna.

Επιχειρηματίες, λογιστές, φαρμακοποιοί, εκδότες. Άνδρες που στην καθημερινότητά τους φόραγαν κουστούμια και τα Σαββατοκύριακα γίνονταν

η Φελίσιτι, η Σύνθια, η Τζέιλ, η Σάντι, η Φιόνα, η Βιρτζίνια και η Σουζάνα. Και έτσι κρατούσαν τους θηλυκούς εαυτούς τους κρυφούς στην καθημερινότητα και τους άφηναν ελεύθερους μόνο για δύο μέρες.

Εμπνευστής του Casa Susanna ήταν ένας άνδρας που άκουγε στο όνομα Σουζάνα. Γιατί για πέντε μέρες την εβδομάδα η Σουζάνα ήταν ο δικαστικός μεταφραστής Τίτο Βαλέντι, ένας παντρεμένος άνδρας με σύζυγο τη Μαρί, ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος με περούκες που γνώριζε από την πρώτη στιγμή τη γυναικεία φύση του συζύγου της. Και όχι μόνο γνώριζε αλλά τον βοήθησε να ανοίξουν το σπίτι-καταφύγιο όλων των ανδρών που ήθελαν να αφήσουν ελεύθερη τη γυναικεία πλευρά τους.

Το ζευγάρι αρχικά ξεκίνησε να κάνει σεμινάρια στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Ο Βαλέντι μάθαινε στους συμμετέχοντες να χτενίζονται, να βάφονται, να κινούνται με γυναικεία χάρη. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έτσι η γυναίκα του αποφάσισε να αγοράσει την εξοχική κατοικία, που τελικά πήρε το γυναικείο όνομά του άνδρα της. Εκεί με 25 δολάρια το διήμερο ο Βαλέντι μάθαινε στους καλεσμένους του -κυρίως επιχειρηματίες του Μανχάταν- πώς να ζουν ως γυναίκες.

Οι ιστορίες τους δεν ήταν γνωστές μέχρι που, πρόσφατα, ο Robert Swope και ο Michel Hurst, δύο έμποροι αντικών, βρήκαν σε ένα παζάρι στο Μανχάταν εκατοντάδες φωτογραφίες των επισκεπτών του σπιτιού. Άνδρες ντυμένοι με γυναικεία ρούχα που πόζαραν ευτυχισμένοι μπροστά στον φωτογραφικό φακό, έπαιζαν χαρτιά, έτρωγαν, διασκέδαζαν. Οι δύο έμποροι αντικών, ενθουσιασμένοι με το εύρημά τους και με όσα αυτό αποκάλυπτε, αποφάσισαν να εκδώσουν τις φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο «Casa Susanna».

«Στην αρχή το Casa Susanna ήταν ένα συναρπαστικό μέρος» αποκαλύπτει στους New York Times ένας διαζευγμένος επιχειρηματίας, πρώην ένοικος του σπιτιού, που ήθελε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του. «Ήταν συναρπαστικό γιατί όποιες και αν ήταν οι κρυφές φαντασιώσεις σου συναντούσες άλλους ανθρώπους που είχαν τις ίδιες και συνειδητοποιούσες ότι "μπορεί να είμαι διαφορετικός, αλλά δεν είμαι τρελός". Εκεί αποφορτιζόμουν και αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Μεγάλωσα σε μία πολύ πουριτανή οικογένεια. Είχα σαν όνειρο να παντρευτώ, να αγοράσω ένα σπίτι, να έχω αμάξι και ένα σκύλο. Και τα έκανα όλα αυτά. Αλλά υπήρχαν και αυτές οι αντικρουόμενες επιθυμίες, δεν ήξερα πού ανήκω».

Στο τέλος της δεκαετίας του '6ο το Casa Susanna έκλεισε. Έμειναν όμως για πάντα οι vintage φωτογραφίες των ενοίκων.

Casa SuzannaΣαββατοκύριακαάνδρεςΝέα ΥόρκηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα