(upd) ΠΟΕ - ΟΤΑ: Απορρίπτουν την πρόταση Σκουρλέτη - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι


Η ΠΟΕΟΤΑ, με ομόφωνη απόφασή της απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει να απέχει από την περισυλλογή των σκουπιδιών τουλάχιστον έως την Πέμπτη, οπότε σε νέα συνεδρίασή της θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Μάλιστα οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να καταθέσουν δική τους πρόταση.

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων

τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους - παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη, που θα περιλαμβάνει, όπως λένε την νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας έλαβε την παραπάνω απόφαση κατόπιν των δεσμεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, από τη Δευτέρα ένα μικρός αριθμός απορριμματοφόρων αναμένεται να επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα