Στο Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας ο Μπουτάρης: «Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα» (Photos)

Τις εγκαταστάσεις του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας επισκέφθηκε την Παρασκευή (04/02) ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μπουτάρης ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών από τον κ. Αντώνη Αλακιώτη, πρόεδρο του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, και ενημερώθηκε για τη διαδικασία κατασκευής του Αποτεφρωτηρίου.

Ο

κ. Μπουτάρης έχει μιλήσει δημόσια εδώ και πολλά χρόνια υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κάποιος να επιλέξει και στη χώρα μας ως τελευταία του επιθυμία τη διαδικασία της αποτέφρωσης και γι’ αυτό αγωνίστηκε υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα. Αφορμή είχε αποτελέσει και η προσωπική του εμπειρία, όταν χρειάστηκε να μεταφέρει στη γειτονική Βουλγαρία προς αποτέφρωση τη σορό της γυναίκας του Αθηνάς.

«Πολιτισμός, όπως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Η ηρεμία της φύσης, η αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων, η παντελής έλλειψη της αίσθησης του θανάτου, παρηγοριά για τους συγγενείς, θερμά συγχαρητήρια», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Μπουτάρης, Πολιτισμός, Ελλάδα Photos,apotefrotiriou ritsonas, boutaris, politismos, ellada Photos