Στο Άουσβιτς οι ρατσιστές οπαδοί της Τσέλσι

ΑΘΛΗΤΙΚA

Μέχρι πρότινος, οι περισσότερες ομάδες απέκλειαν δια βίου την είσοδο σε οπαδούς τους, που τους εντόπιζαν να προκαλούν στο γήπεδο με ναζιστικές χειρονομίες.

Αυτή τη φορά η Τσέλσι και για την ακρίβεια ο ισχυρός άνδρας της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, το πάει ένα βήμα παραπέρα θέλοντας να τους «νουθετίσει». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Sun, ο ιδιοκτήτης των «μπλε» σκέφτηκε ότι ο δια βίου αποκλεισμός των ρατσιστών από τις κερκίδες του Στάμφορντ Μπριτζ

δεν είναι λύση. Βρήκε, λοιπόν, έναν άλλο τρόπο για να «εξαφανίσει» τον ρατσισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να οργανώσει ταξίδι στην Πολωνία με σκοπό οι συγκεκριμένοι οπαδοί να επισκεφθούν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

Tomorrow's @SunSport back page:

Chelsea want to replace bans for racist supporters with learning trips to AUSCHWITZ pic.twitter.com/8P9VCFLMly

Sun Sport (@SunSport) 10 Οκτωβρίου 2018

«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο, δεν θα αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους. Αυτή η μέθοδος τους δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει, τους αναγκάζει να συμπεριφερθούν καλύτερα», σχολίασε ο πρόεδρος της ομάδας Μπους Μπακ στη «Sun».

Η λονδρέζικη ομάδα στο παρελθόν είχε τιμωρήσει με τριετή αποκλεισμό τους ρατσιστές φιλάθλους τους. Πλέον όμως ετοιμάζεται να εφαρμοστεί μια άλλη λύση για τα «άρρωστα» μυαλά. Με στόχο πλέον όχι την τιμωρία, αλλά την μάθηση. Ελπίζοντας ότι η επίσκεψη σε έναν τόπο μαρτυρίου χιλιάδων ανθρώπων, θα τους αλλάξει τον τρόπο σκέψης.

ΤσέλσιΑμπράμοβιτςναζιστές οπαδοίΆουσβιτςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα