Στις 15:00 στον Παυλόπουλο η Ζωή - Οι... μπηχτές και ο διάλογος με τον Μανιτάκη (Photos/video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, θα επισκεφθεί η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 15:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανακοινώσει τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που προέκυψαν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι μπηχτές της Ζωής

Λίγο

μετά το μεσημέρι ο Μανιτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Βουλής για να της παραδώσει, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, τα αποτελέσματα των εκλογών και τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Το Σύνταγμα αλλά και η κοινοβουλευτική παράδοση θέλουν τον πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπήρχε δυσκολία στη διαδικασία των αποτελεσμάτων; Ήταν η πρώτη ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Εσωτερικών. «Όχι, οι υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Σας παραδίδω τα εκλογικά αποτελέσματα όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη και η δημοκρατία λειτουργία», της απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της καθώς δήλωσε: «Εγώ θα επικοινωνήσω με τη σειρά μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες τις οποίες έμαθα από τα Μέσα Ενημέρωσης χωρίς να έχω ενημερωθεί επίσημα. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα υπηρετήσω το Σύνταγμα και το πολίτευμα μέχρι να παραδώσω».

Ενημέρωσε και τον Παυλόπουλο ο Μανιτάκης

"Ως υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο για τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, για τα αποτελέσματα των εκλογών και να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε", δήλωσε ο κ. Μανιτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε ερώτηση αν η πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μανιτάκης απάντησε ότι δεν είναι αρμόδιος, ενώ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση απάντησε: "αυτή τη στιγμή επιστρέφω στο σπίτι μου". Πρόσθεσε δε, ερωτηθείς αν τον ενδιαφέρει, "να υπηρετήσω τον τόπο ναι, ως υπουργός όχι".

ΜανιτάκηςΚωνσταντοπούλουΖωή Κωνσταντοπούλουαποτελέσματα εκλογώνΠαυλόπουλοςεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα