Σταύρος Θεοδωράκης: Η πραγματική γοητεία βρίσκεται στο Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μπορεί να λέει κάποιος το Ποτάμι είναι το κόμμα του Σταύρου, όταν είμαστε οι μοναδικοί που χρησιμοποιήσαμε το χρόνο της διακαναλική συνέντευξης του αρχηγού του κόμματος για να παρουσιάσουμε οκτώ εμπειρογνώμονες και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Άρη Τόλιο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε αναφέρθηκε στο Κίνημα λέγοντας «Το Ποτάμι είναι νέο κόμμα, αλλά έχει εμπειρία στην επίλυση των προβλημάτων,

ενώ κατέληξε τονίζοντας «Αρνούμαι να υποκύψω στη ‘γοητεία του κ. Τσίπρα ή του κ. Μεϊμαράκη. Η πραγματική γοητεία βρίσκεται στο Ποτάμι. Γι’ αυτό λέω στον κόσμο να ψαλιδίσει τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και να ενισχύσουμε το Ποτάμι».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη είναι τα εξής:

– Διεκδικούμε το 10%. Αν το Ποτάμι δεν ότι είναι έχει μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές, τα κόμματα που θα κυβερνήσουν θα κάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος για να στείλει η κοινωνία μήνυμα στα κόμματα εξουσίας ότι δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί όσα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια είναι να δυναμώσει το Ποτάμι. Πιστεύουμε ότι αν υπάρχουν τρία – τέσσερα μικρά κόμματα κάθε μέρα θα γίνεται παζάρι για το πώς θα κυβερνήσουν. Αντιθέτως αν υπάρχει ο πρώτος κι ένας ισχυρός τρίτος, τότε θα μπορέσουμε να πάμε σε μια προγραμματική συμφωνία και να αναζητήσουμε τη λύση για τη χώρα.

-Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που εμφάνισε πλήρη ηγετική ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις την επόμενη μέρα. Δεν μπορεί να λέει κάποιος το Ποτάμι είναι «one man show» ή το κόμμα του Σταύρου, όταν είμαστε οι μοναδικοί που χρησιμοποιήσαμε το χρόνο της διακαναλική συνέντευξης του αρχηγού του κόμματος για να παρουσιάσουμε οκτώ εμπειρογνώμονες και συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Μια προσωπικότητα σαν τον Νικηφόρο Διαμαντούρο δεν έρχεται στο κόμμα του Σταύρου αλλά σε ένα προοδευτικό κίνημα με δυναμική.

– Αν το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, θα είναι σαν να επιβραβεύονται οι πολιτικές του και οι ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας. Θα είναι μια επιβράβευση της κομματοκρατίας. Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε αλλαγές προσώπων και δεν ανανεώθηκε. Το Ποτάμι αντίθετα καθημερινά εκπλήσσει με νέα πρόσωπα.

-Το Ποτάμι είναι νέο κόμμα, αλλά έχει εμπειρία στην επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα κι έχουμε πάει καλά. Αποδείξαμε και τους επτά μήνες που ήμασταν στη Βουλή, ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά, όπως έχουν κάνει και οι άνθρωποι που προτείνουμε, ο καθένας στον τομέα του.

– Προτείνουμε οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, να καθίσουν την Κυριακή το βράδυ και να κάνουν μια καινούρια πολιτική συμφωνία. Να συναντηθούν και να συμφωνήσουν στη δημιουργία μιας ομάδας κι ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο μνημόνιο. Πρέπει να συμφωνήσουμε από τώρα ότι θα έχουμε σταθερή κυβέρνηση και δεν θα βγούμε στα πεζοδρόμια και να πετροβολάμε την κυβέρνηση.

-Αρνούμαι να υποκύψω στη «γοητεία» του κ. Τσίπρα ή του κ. Μεϊμαράκη. Η πραγματική γοητεία βρίσκεται στο Ποτάμι. Γι’ αυτό λέω στον κόσμο να ψαλιδίσει τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων και να ενισχύσουμε το Ποτάμι.

-Εμφανίζονται σήμερα οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης ως εκπρόσωποι της «αλλαγής» Μας πώς είναι η αλλαγή όταν δεν έχουν αλλάξει έστω ένα πρόσωπο στα ψηφοδέλτιά τους;

ποτάμιΣταύρος Θεοδωράκηςεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα