Στα κομματικά γρανάζια της Ν.Δ. οι εκλογές του ΣΕΒΕ

Δυσφορία και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για το Δ.Σ. του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων σε πολλές βορειοελλαδίτικες επιχειρήσεις – μέλη του, οι οποίες καταγγέλλουν εξωθεσμικές παρεμβάσεις στις αρχαιρεσίες.

Θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒΕ εξελέγη ύστερα από παρεμβάσεις κομματικών παραγόντων της Ν.Δ. με επιρροή στον χώρο

των επιμελητηρίων, σημειώνουν πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις θα ήταν αδύνατον να σημειωθούν π.χ. σε εκλογές του ΣΕΒ και επισημαίνουν: «Φαίνεται πως η ανεξαρτησία του επαγγελματικού σωματείου των εξαγωγέων θυσιάστηκε στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα η ιστορία των κομματικών παρεμβάσεων και ελέγχων σε θεσμούς εκπροσώπησης επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι πολύ παλιά και πάντα με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερα όμως στην εποχή των πολλαπλών κρίσεων, οπότε η επιχειρηματικότητα διατρέχει σωρεία κινδύνων, ο κομματισμός θα έπρεπε να μένει όσο το δυνατόν πιο μακριά και οι κρίσιμοι κλάδοι της οικονομίας να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τον σχεδιασμό της δράσης τους και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Το κομματικό συμφέρον είναι ο χειρότερος σύμβουλος…

Διαβάστε επίσης:

«Μπηχτές» Καρανίκα κατά Σακελλαρίδη για το think tank Eteron – «Iνστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ»

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το «πηγαδάκι» Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

ΠΑΣΟΚ: Χαμόγελα με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη Φινλανδίας – Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα