Στα δικαστήρια η διαπάλη ΕΡΤ- ΠΑΣΥΜΗΤΕ για τις κινητοποιήσεις

Αύριο, Παρασκευή 28/1, στις 14.00, αναμένεται να εκδικαστεί- εκτός απροόπτου- στην Ευελπίδων η- εξ αναβολής- προσφυγή της ΕΡΤικής διοίκησης κατά της προκήρυξης στάσεων εργασίας του πανελλήνιου συλλόγου μηχανικών- τεχνικών ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ).

Οι τεχνικοί- μηχανικοί το προηγούμενο διάστημα, υποστηρίζουν, ότι είχαν απευθύνει εκκλήσεις ώστε να έχουν ενημέρωση σε μια σειρά θεμάτων για την οποία αισθάνονται ότι ήταν αποκλεισμένοι.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ κάνει λόγο για αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα εργασιακά, για αποφάσεις

που λαμβάνονται στο σκοτάδι και είναι αντίθετες προς το συμφέρον της εταιρείας και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Ο συνδικαλιστικός φορέας τεχνικών – μηχανικών ΕΡΤ καταγγέλλει επίσης την διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για μειώσεις μισθών: «Ενώ μεθοδικά το είχε αποκρύψει, από την 1/1/2022 εφάρμοσε νέες δυσβάστακτες μειώσεις στο εισόδημα μας, τόσο με την μείωση 1% υπέρ ΟΑΕΔ, όσο και με επιπλέον φορολογικές κρατήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ σε ανακοίνωσή του.

Υποστηρίζει επίσης ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ ότι η διοίκηση της ΕΡΤ  έχει μετατρέψει τον οργανισμό σε «εταιρεία outsourcing». Ότι δηλαδή πέραν των σειρών μυθοπλασίας, σε πολλούς άλλους τομείς- ιδίως στον τεχνικό- πληροφορικό- «το προσωπικό της ΕΡΤ δεν αξιοποιείται αλλά οι δουλειές δίνονται εκτός εταιρείας».

Γι’  αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους ( http://www.pasimite.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9945:2022-01-21-09-35-00&catid=42:anakoinoseis&Itemid=226)  οι τεχνικοί- μηχανικοί του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού είχαν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας τρίωρης διάρκειας κάθε μία, αρχής γενομένης από την περασμένη Τρίτη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ προσέφυγε στα δικαστήρια το πρωί της Δευτέρας (24/1) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της  κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ ανέστειλε τις κινητοποιήσεις (http://www.pasimite.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9946:2022-01-24-16-38-22&catid=42:anakoinoseis&Itemid=226 ). Όμως είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα.

Οι τεχνικοί καταγγέλλουν την διοίκηση του οργανισμού για μεθόδευση καθώς, όπως υποστηρίζουν, η ΕΡΤ ζήτησε – με το αίτημα του κατεπειγόντως, δεδομένου ότι η πρώτη στάση εργασίας ήταν νωρίς της Τρίτης (25/1)- να εκδικαστεί η υπόθεση «αυθημερόν και μάλιστα μόλις μία ώρα μετά από την επίδοση της κλήτευσης».

Ο δικαστικός επιμελητής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν την περασμένη Δευτέρα, δεν έφθασε εγκαίρως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να κάνει επίδοση κλήτευσης και η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.

Εμφανίζεται όμως σε πινάκιο του Πρωτοδικείου της αυριανής ημέρας. Αν  επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια η υπόθεση θεωρητικά θα εκδικαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εποχή για την huffpost.gr – Πέρασε στον πλήρη έλεγχο του εφοπλιστή Πέτρου Παππά

ΣΚΑΪ: Η επιστροφή του Χρήστου Κούτρα με σκούφο του ΠΑΣΟΚ και τις… «Αμαρτίες» από την Αναστασία (Video)

Survivor: Χαμός στο συμβούλιο μετά την αποκάλυψη – βόμβα του Κωνσταντάρα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ- ΠΑΣΥΜΗΤΕ,ert- pasymite