ΥΠΔΙ: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να σε εμπιστευτεί αμέσως η κοινωνία» (vid)

Για τη διαφθορά στην Κύπρο μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, σημειώνοντας πως μέσω της δημιουργίας κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, η κοινωνία θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς. 

«Προχωρούμε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς δημιουργώντας το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο. Πρωταρχικός μου στόχος, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ήταν η δημιουργία αυτού του πλαισίου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως

είπε, ήδη έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο που προστατεύει τους πληροφοριοδότες και σκοπός είναι να ενθαρρυνθούν οι πολίτες ώστε να δίνουν πληροφορίες και να καταγγέλλουν. 

Όσον αφορά το δεύτερο Νομοσχέδιο που είναι ενώπιον της Επιτροπής Νομικών, σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η συζήτηση και «είμαστε σε καλό δρόμο», για τη δημιουργία Αρχής ώστε οι πολίτες να μπορούν να απευθύνονται σε διάφορους διαύλους επικοινωνίας και να καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς. 

Το τρίτο Νομοσχέδιο, πρόσθεσε, είναι αυτό που δημιουργεί διαφάνεια στις πολιτικές αποφάσεις. 

«Η Αρχή ενάντια στη διαφθορά έχει έργο να επιτελέσει και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα επιτελέσει έργο», είπε. 

Την ίδια ώρα όπως είχε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει μαγικό ραβδί να το κουνήσεις και αμέσως η κοινωνία να σε εμπιστευτεί». 

Όσον αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και την απόφαση του Ανωτάτου, σημείωσε πως κάθε απόφαση είναι σεβαστή, προσθέτοντας ωστόσο πως δυσκολεύει το έργο της Αστυνομίας. 

Για τα στοιχεία που παρέδωσε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, η Υπουργός ανέφερε πως την ενημέρωσε σχετικά ο Αρχηγός της Αστυνομίας. 

«Θα αξιολογηθεί η μαρτυρία και η Αστυνομία θα το χειριστεί ανάλογα», πρόσθεσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΔΙ, Δεν,ypdi, den