Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Άσαντ στη Χομς- Πήγε να γιορτάσει το Ραμαζάνι

ΚΟΣΜΟΣ

Στην πόλη Χόμς της κεντρικής Συρίας μετέβη ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ώστε να παρακολουθήσει την προσευχή για τη γιορτή 'Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Η μετακίνηση αυτή του Σύρου προέδρου δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ αποτελεί και μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην χώρα η οποία από την άνοιξη του 2011 μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Η προσευχή, που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, τελείτο στο τζαμί αλ-Σάφα της Χομς. Η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών

δυνάμεων, εκτός από μια συνοικία της περιφέρειας που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά με τους οποίους έχει συμφωνηθεί μια εκεχειρία.

Ο Ασαντ, που φεύγει σπανιότατα από τη Δαμασκό, παρακολούθησε τη θρησκευτική τελετή δίπλα στον υπουργό Θρησκευτικών Περιουσιών (Waqf) Μοχάμαντ Αμπντελ-Σάταρ Σάγιεντ και τον μουφτή της Συρίας, Αχμαντ Μπαντρεντίν Χασούν.

Το τέμενος βρίσκεται στη συνοικία Ακμάρα, η οποία αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ-Νόσρα, του συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τον Μάρτιο του 2011 άρχισε στη Συρία η εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ, η οποία εξελίχθηκε σε καταστροφικό πόλεμο στον οποίο σήμερα εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, τοπικοί, περιφερειακοί και διεθνείς.

Σε πέντε χρόνια πολέμου, ο πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή 280.000 ανθρώπων και έχει αναγκάσει εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

ΣυρίαΜπασάρ Αλ ΆσαντΧομςδημόσια εμφάνισηΡαμαζάνιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα