Σουδάν: Απογειώθηκε το C-27 για να παραλάβει από το Τζιμπουτί τους Έλληνες πολίτες

Για το Τζιμπουτί αναχώρησε αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ασουάν για να παραλάβει τους Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, καθώς η χώρα συγκλονίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι το αεροσκάφος C-27 απογειώθηκε από το Ασουάν της Αιγύπτου για να παραλάβει από το Τζιμπουτί 15 Έλληνες

που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, με τη συνδρομή των γαλλικών και ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Συνολικά έχουν απομακρυνθεί 23 ομογενείς από το Σουδάν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας, παραμένει στη Μητρόπολη. Μαζί με τον Μητροπολιτη βρίσκονται άλλοι επτά άνθρωποι και ακόμη 5 από άλλο κτίριο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν για τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Αντόνιο Ταγιάνι, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με… UFO έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο

Παρίσι: Τραγικός θάνατος για 45χρονη – Πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του μετρό και ξεκίνησε ο συρμός

Τσαβούσογλου για Μπάιντεν: Πολιτικοί τσαρλατάνοι διαστρεβλώνουν την ιστορία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σουδάν, Απογειώθηκε, C-27, Τζιμπουτί, Έλληνες,soudan, apogeiothike, C-27, tzibouti, ellines