Σουδάν: 185 νεκροί και 1.800 τραυματίες – «Οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν ειρήνη» (Videos)

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν με τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών να αυξάνεται συνεχώς ενώ την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 185 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.800 άμαχοι και μαχητές τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των δύο αντίπαλων στρατηγών που διεκδικούν την εξουσία στο Σουδάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, ενημέρωσε απόψε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ

στο Σουδάν, Φόλκερ Πέρτες.

«Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε προς τα πού γέρνουν οι ισορροπίες», είπε ο Πέρτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μέσω βιντεοσύνδεσης.

Νωρίτερα είχε μιλήσει, κεκλεισμένων των θυρών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν δίνουν την εντύπωση ότι επιθυμούν μια ειρηνευτική μεσολάβηση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο επικφαλής της UNITAMS, τονίζοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχιστούν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στο Σουδάν.

Λίγο νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν, διευκρινίζοντας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι σε επαφή με τους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας.

«Λυπούμαστε για την κλιμάκωση της βίας στο Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές του Σουδάν. Ζητάμε την άμεση και χωρίς όρους κατάπαυση του πυρός μεταξύ των Σουδανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Δύναμης Ταχείας Υποστήριξης», είπε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι έχουν αρχίσει ελλείψεις στα νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών που είναι εκατοντάδες.

Fighting is reportedly continuing in Sudan on Monday the third day of clashes between the army and the paramilitary group Rapid Support Forces. Around 100 people have been killed, according to doctors’ union pic.twitter.com/V9G0yDleRT

TRT Afrika (@trtafrika) April 17, 2023 Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες στο Σουδάν

Ώρες αγωνίας για τους Έλληνες που ζουν στο Σουδάν, με την ελληνική κοινότητα να βιώνει τις μέρες υπό το καθεστώς φόβου κι ανασφάλειας. Οι Έλληνες στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μετά τον τραυματισμό δύο από ρουκέτα, οι οποίοι νοσηλεύονται και περιμένουν να χειρουργηθούν.

Νωρίτερα, ο ΣΚΑΪ μετέδωσε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την ελληνορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, όπου βρίσκονται από την Κυριακή του Πάσχα εγκλωβισμένοι 15 Έλληνες.

Nearly 100 people have been killed in the battle for control in Sudan — but how did we get here? Here is a timeline of the events leading up to this point. pic.twitter.com/GBE5MoKl6o

— Connect the World (@CNNConnect) April 17, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το χρώμα της κάλπης»

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

ΗΠΑ – Τρομακτικό ατύχημα στο φεστιβάλ Coachella: Ακροβάτισσα έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα