Σημαντική στιγμή για τους επιστήμονες: Για πρώτη φορά καταγράφεται η εικόνα νεογέννητου λευκού καρχαρία (Videos)

Είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που καταγράφεται σε βίντεο η εικόνα ενός νεογέννητου λευκού καρχαρία. Το νεογέννητο εντόπισε η κάμερα του κινηματογραφιστή Κάρλος Γκάουνα και του διδακτορικού φοιτητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Φίλιπ Στέρνις, τον Ιούλιο. Όμως τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν μόλις χτες στο έντυπο Environmental Biology of Fishes.

«Το πού γεννούν οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι ένα από τα ιερά δισκοπότηρα για τους επιστήμονες που μελετούν τους καρχαρίες. Κανένας δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει που ακριβώς γεννιούνται, ούτε έχει δει κάποιος νεογέννητο καρχαρία

ζωντανό. Έχουμε βρει νεκρούς λευκούς καρχαρίες μέσα σε θηλυκά που πέθαναν, αλλά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κάρλος Γκάουνα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και έχει τραβηχτεί από drone φαίνεται μία θηλυκή έγκυος που κολυμπάει στην επιφάνεια, ανοιχτά της ακτής της Σάντα Μπάρμπαρα, πριν αποσυρθεί σε μεγαλύτερο βάθος. Λίγα λεπτά αργότερα επανεμφανίζεται στην επιφάνεια συνοδευόμενη από ένα νεογέννητο καρχαρία που έχει έντονο λευκό χρώμα.

Από τις εικόνες αυτές οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους για το πώς και πού γεννούν και μεγαλώνουν τα μωρά τους οι λευκοί καρχαρίες.

«Αυτό που είδαμε είναι μοναδικό, γιατί δεν έχουμε ποτέ άλλοτε αναφορά για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Γκάουνα.

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι οι μεγαλύτερες θηρευτές καρχαρίες στους ωκεανούς, αλλά γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Ιδέες για… βαλκανικό City Break: Τιμισοάρα και Πλόντβιβ (Video)

Απίστευτο βίντεο: Γεράκι επιτίθεται σε γατάκι αλλά… «τρώει πόρτα» από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Παρέκκλιση από ορισμένες προβλέψεις της ΚΑΠ προτείνει η Κομισιόν για να καθησυχάσει τους αγρότες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σημαντική, Videos,simantiki, Videos