Κουτσούμπας για οπαδική βία: Οι χούλιγκανς βασίζονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα – Η κυβέρνηση συκοφαντεί τις καταλήψεις

Δράση καλά πειθαρχημένων στρατών με μεθόδους που θυμίζουν τάγματα εφόδου «βλέπει» πίσω από τις επιθέσεις των χούλιγκανς ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας ανέφερε ότι βασίζονται στα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που κινούν τα νήματα στον αθλητισμό. 

«H βία στα γήπεδα αποτελεί ανάκλαση της βίας και εκμετάλλευσης που δέχεται ο εργαζόμενος λαός σε όλους τους τομείς», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και διερωτήθηκε «πόσα νομοσχέδια

πρέπει να έρθουν για να κατανοηθεί ότι τα μετρά καταστολής από μόνα τους δεν λύνουν το πρόβλημα, οι συγκρούσεις είναι εδώ, οι συμμορίες είναι εδώ και κάθε φορά ακολουθεί ένα νομοσχέδιο που υπόσχεται σύγκρουση».

Στην παρέμβασή του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι με αισχρές συκοφαντίες έφτασε στο σημείο να ονομάζει παράνομες τις καταλήψεις.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, καθώς –όπως είπε- αγωνίζονται εναντία στο ξεκλήρισμα τους από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. «Θυμηθήκατε το αγροτικό ρεύμα, ένα μέτρο κοροϊδία, καθώς ο αγρότης δεν μπορεί να πληρώνει τα πάγια και την κατανάλωση με 17 λεπτά την κιλοβατόρα, ενώ το εισόδημα του θα έχει παραγωγή μετά από 3 χρόνια», ανέφερε. 

Πυρά και από Βελόπουλο και Νατσιό

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την οπαδική βία τοποθετήθηκαν ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Νατσιός. 

«Οι καταλήψεις είναι το αποτέλεσμα της κακής πολιτικής σας στην Παιδεία», ειπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και ζήτησε να βγουν εκτός οι κομματικές παρατάξεις. Σε ότι αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις κάλεσε τους αγρότες να μην κλείνουν τους δρόμους, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, «να μην μπορεί να βγει έξω ο πρωθυπουργός, μέχρι να αποφασίσει».

Για αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νίκης. «Σταγήπεδα η Ελλάδα βουλιάζει και παρακμάζει, Γιατί το κράτος επιτρέπει τη κατάσταση αυτή; Είναι αδύναμο ή δεν θέλει να επέμβει;», διερωτήθηκε. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: Απειλείται η βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου, xρειάζονται άμεσα μέτρα για τη στήριξη των αγροτών

Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση Καποτόρτο – Άγρια κόντρα στην εξεταστική για την κλήση Γενιδούνια

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων ζητούν διακοπή των εργασιών – Τι αναφέρουν στην επιστολή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουτσούμπας,koutsoubas