Σιδηρόδρομος: Σε 18 μήνες πλήρης αποκατάσταση του δικτύου στη Θεσσαλία

Σε 18 μήνες θα αποκατασταθεί πλήρως το σιδηροδορμικό δίκτυο της Θεσσαλίας μετά την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και της κακοκαιρίας Elias.

Προηγουμένως ο χρόνος υπολογίζονταν σε σχεδόν δύο χρόνια) για την ανακατασκευή ουσιαστικά των γραμμών στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένης και τη τηλεδιοίκησης).

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών τα έργα θα έχουν προϋπολογισμό 187 εκατ. ευρώ.

Η νέα γραμμή θα είναι πιο ανθεκτική στα καιρικά φαινόμενα.

Κατά πάσα πιθανότητα, από τις 20 Νοεμβρίου θα γίνει

δυνατή η κίνηση εμπορικών τρένων σε μονή γραμμή (στην κάθοδο και με μηχανές ντίζελ), με τα επιβατικά να ακολουθούν αργότερα.

Τα δρομολόγια, θα γίνονται χωρίς ηλεκτροκίνηση, με ντιζελοκίνητη μηχανή, και χωρίς σηματοδότηση, αφού έχουν παρασυρθεί όλα τα καλώδια.

Συνεπώς τα συστήματα θα είναι χειροκίνητα, ενώ δεν είναι σαφές εάν θα λειτουργήσει το GSMR, η ασφαλής ενδοεπικοινωνία σε περίπτωση που δεν υπάρχει σήμα.

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είχε ως συνέπεια να καταστραφεί ολοσχερώς ένα μεγάλο κομμάτι της υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής, καθότι «παρασύρθηκαν τα θεμέλια της γραμμής, καταστράφηκε ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, φανάρια και κάποια συστήματα της ηλεκτροκίνησης και μετασχηματιστές».

Διαβάστε επίσης

Δάφνη: Φούρναρης έδειρε με φτυάρι τον ληστή που «μπούκαρε» στο μαγαζί του – Βίντεο ντοκουμέντο

Ακρίβεια: Αυξήσεις πάνω από 60% στα απορρυπαντικά – Πιο οικονομικά στην Ευρώπη

«Φόνοι στο Καμπαναριό»: Στα «κάγκελα» οι παλαιοημερολογίτες – Δεν δώσαμε ποτέ άδεια για να γυριστεί η σειρά στο μοναστήρι

Keywords
Τυχαία Θέματα