Ισραήλ: Οι όμηροι της Χαμάς «κρίνουν» πότε θα γίνει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Από τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την απελευθέρωση επιπλέον 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα, θα καθοριστούν τα επόμενα στρατιωτικά βήματα του Ισραήλ και ιδίως πότε θα γίνει η χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal μετέδωσε όμως ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο εξαιτίας της μη παράδοσης καυσίμων μέσω του περάσματος της Ράφα.

Το βράδυ της Δευτέρας δύο όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητεί από το Ισραήλ

να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή, για να κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο για τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους.

Οι δύο όμηροι είναι η Νουρίτ Κούπερ, 79 ετών, και η Γιότσβεντ Λίφσιτς, 85 ετών και η απελευθέρωσή τους επιτεύχθηκε μετά από τη μεσολάβηση του Καϊρου και της Ντόχα με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς, να τονίζει ότι η κίνηση αυτή έγινε «για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους». Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση της Τζούντιθ Ρανάν και της κόρης της, Νάταλι.

Ωστόσο στη Γάζα και στα χέρια της Χαμάς παραμένουν περίπου 220 όμηροι, ανάμεσά τους και πολλοί Αμερικανοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι η Ουάσιγκτον καταβάλλει «αδιάκοπες προσπάθειες» για την επιστροφή τους «με κάθε μέσο, συνεργασία και σχέση» που διαθέτουν.

Οι Ισραηλινοί διαψεύδουν πάντως ότι η Ουάσιγκτον ζητά να καθυστερήσουν τη χερσαία επιχείρηση.

Το Τελ Αβίβ διαμηνύει ότι η χερσαία επιχείρηση θα ξεκινήσει, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η Χαμάς και οι υποδομές της.

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή που η Χαμάς απελευθερώνει δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές ομήρους (Video)

Ισραήλ: Έπληξε τη νύχτα καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας – Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Πόλεμος στη Γάζα: Ποια είναι η αλήθεια για την ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Keywords
Τυχαία Θέματα