Σφοδρή επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα: Θέλει να επαναφέρει αυτά που η κοινωνία επιθυμεί να αφήσει πίσω

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να σχολιάσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του κόμματος που άρχισε την Πέμπτη.

Ο Γιάννης Οικονόμου που πραγματοποίησε μπρίφινγκ από τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε κατώτερος των

περιστάσεων, της συγκυρίας και του ρόλου του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται μακριά από την κοινωνία, ότι είναι μια «φιγούρα του χθες» και ότι για άλλη μια φορά έταξε τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο.

Διευρύνοντας την επίθεσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα στελέχη «πρώτης γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι τα ίδια πρόσωπα του χθες, χωρίς καμία νέα προσθήκη, με τις ίδιες θέσεις -«ίδιοι και απαράλλαχτοι», ήταν η χαρακτηριστική του έκφραση- και υποστηρίζοντας ότι στόχος τους είναι να επαναφέρουν όλα όσα η κοινωνία προσπαθεί να αφήσει πίσω της.

Κατηγόρησε, δε, τον Α. Τσίπρα για διχαστικό και μανιχαϊστικό λόγο και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, γιατί τον επέλεξε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ότι η ΝΔ εκφράζει τη μέση οδό ανάμεσα στις ακρότητες, το δρόμο της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου αφορούσε στην πολιτική κατάσταση που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την Ευρώπη, καθώς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι αφελείς στην ήπειρό μας ή και ύποπτοι πολιτικοί κύκλοι επιχειρούν, όπως και την δεκαετία του 1930, να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε δομική, πολιτική και πολιτειακή κρίση».

Μάλιστα, τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στις δυνάμεις αυτές που απεργάζονται την κατάρρευση της Ευρώπης, να πετύχουν το στόχο τους, γιατί τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για όλους μας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντοτε υπάρχουν πολύ χειρότερα, αν δεν δείξουμε τη δέουσα προσοχή», προφανώς αναφερόμενος στη μάχη των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Τέλος, όπως και τη Πέμπτη, ο Γ. Οικονόμου σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι «κανένας ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει από μόνος του το βάρος που συνεπάγονται οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις και καμία Κυβέρνηση -πουθενά στην Ευρώπη- δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη ένα πανευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο πρόβλημα».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης και η ώρα αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να αποδείξουμε τώρα ότι μπορούμε να δώσουμε επαρκείς απαντήσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα των ευρωπαίων πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Το παρών σε εκδήλωση του ψευδομουφτή Ξάνθης έδωσε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (photo)

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η αυτοκριτική Τσίπρα, οι selfies και τα πηγαδάκια (photos/video)

Οι απαντήσεις του ΚΙΝΑΛ στα διλήμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Το νέο προφίλ που χτίζει ο Ανδρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφοδρή, Οικονόμου, Τσίπρα, Θέλει,sfodri, oikonomou, tsipra, thelei