Πώς να καθαρίσω τον καθρέφτη: Τα 4 tips για να λάμπει

Οι λεκέδες πάνω στους καθρέφτες τους σπιτιού μας, πολλές φορές μας κάνει να αναρωτιόμαστε: μα πώς εμφανίζεται τόση βρωμιά, χωρίς να το καταλάβουμε; Ειδικά ο καθρέφτης στο μπάνιο, έχει  διάφορους λεκέδες,  όπως από οδοντόκρεμα, δαχτυλιές, σκόνη, βρωμιά, κτλ, που φυσικά προσδίδουν ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα στην όψη του. Eίτε είναι καθρέφτης μπάνιου, είτε διακοσμητικός, θέλουμε να τους διατηρούμε πεντακάθαρους και λαμπερούς. Κάποιοι παλαιότερα, καθάριζαν τον καθρέφτη  με χαρτί εφημερίδας, αλλά αυτός ο τρόπος δεν ήταν αποτελεσματικός, διότι τα μελάνια των εφημερίδων άφηναν σημάδια

στους καθρέφτες ή στα περιγράμματα τους.

Ο καλύτερος τρόπος καθρισμού για τους καθρέφτες του σπιτιού σας έτσι ώστε να λάμπουν, είναι να χρησιμοποιείτε υφάσματα από μικροΐνες αντί για εφημερίδα. Χάρη στον παρακάτω οδηγό συμβουλών, θα μάθετε τις μεθόδους και τις συμβουλές για τους πιο λαμπερούς καθρέφτες και για να διασφαλίσετε  ότι οι καθρέπτες σας είναι πεντακάθαροι. Τι πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείτε στον καθαρισμό του καθρέφτη:

Πανί μικροϊνώνΣφουγγάριΚαθαριστικό γυαλιού

Για καθαριστικό μπορείτε να έχετε είτε υγρό πλυσίματος πιάτων με ζεστό νερό, μείγμα ξιδιού και νερού ή έτοιμο καθαριστικό γυαλιού του εμπορίου.

Τρόποι καθαρισμού καθρέφτη

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Σκουπίστε τον καθρέφτη με ένα πανί μικροϊνών και ζεστό νερό με κυκλικές κινήσεις. Στεγνώστε το υπόλοιπο νερό με ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και ίχνη νερού.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων και νερό

Αραιώστε το απορρυπαντικό του πιάτου σας σε ζεστό νερό και απλώστε το στον καθρέφτη σας με ένα σφουγγάρι. Εφαρμόστε το σε κυκλική κίνηση, ώστε να μην απλώνονται οι λεκέδες. Ξεπλύνετε τακτικά με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

Χρησιμοποιήστε μείγμα με νερό και ξίδι

Ανακατέψτε λευκό ξίδι με νερό και σκουπίστε τον καθρέφτη κάνοντας κυκλικές κινήσεις με το σφουγγάρι. Εάν είναι δυνατόν, βάλτε το μείγμα στο σπρέι και πιέστε το απευθείας στον καθρέφτη για καλύτερη εξάπλωση.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικό γυαλιού

Ψεκάστε το καθαριστικό γυαλιού σας σε ολόκληρο τον καθρέφτη, όπως το μείγμα ξιδιού. Σκουπίστε το με ένα σφουγγάρι και μην ξεχάσετε να το ξεπλύνετε για να πάρετε το επιπλέον νερό. Αφού εφαρμόσετε το υλικό καθαρισμού, κάντε τις τελικές πινελιές με ένα πανάκι για να κάνετε τον καθρέπτη σας τέλειο.

Τώρα που έχετε μάθει πώς να καθαρίζετε τους καθρέπτες, εφαρμόζοντας τις καλύτερες τεχνικές, μπορείτε να τους κάνετε να λάμψουν! Μην ξεχάσετε να κάνετε τακτικά τον καθαρισμό. Όταν σκουπίζετε τακτικά τους καθρέπτες σας, συσσωρεύονται λιγότεροι ρύποι στα δύσκολα σημεία τους. Αυτό εμποδίζει τη σκόνη και τους λεκέδες να γίνουν πιο παχιά και πιο σκληρά. Έτσι, ο τακτικός καθαρισμός κάνει τη δουλειά σας ευκολότερη και ταχύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos