Σέρρες: «Από εγκληματική αμέλεια χάσαμε το παιδί μας – Ζητούμε την τιμωρία των υπευθύνων» λένε οι γονείς του 11χρονου

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της οικογένειας του 11χρονου Βασίλη, που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό σχολείο Σερρών, ήρθε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν οι δικηγόροι τους.

Σε αυτή, οι γονείς του 11χρονου Βασίλη επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στο σχολείο όσο και στον Δήμο Σερρών και κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του το παιδί τους.

Παράλληλα ζητούν την πλήρη δικαίωση της μνήμης του καθώς και την άμεση και

παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Σέρρες, 08/12/2022. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ».

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Σερρών ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσει το σχολείο με προσωρινό σύστημα κλιματισμού θέρμανσης, την ώρα που οι δύο συλληφθέντες για την φονική έκρηξη αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης:

Άνω Λιόσια: Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών

Βόλος: Γυναίκα πέθανε ξαφνικά σε πάρκο

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας κοντά στο Εθνικό Θέατρο

Keywords
Τυχαία Θέματα