Σε μια σπάνια έξοδο του ο Φιντέλ Κάστρο επισκέφθηκε σχολείο (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Σε μια σπάνια έξοδο του από το σπίτι του ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, ο 89χρόνος Φιντέλ Κάστρο, χθες επισκέφθηκε σχολείο, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο γέννησης ηρωίδας της κουβανικής επανάστασης.

Η «επανεμφάνιση» του Κάστρο έρχεται σε συνέχεια της σκληρής κριτικής που άσκησε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κούβα. Μάλιστα είχε αρνηθεί να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η κρατική τηλεόραση της Κούβας, παρουσίασε πλάνα με τον Κάστρο να κάθεται

σε θρανίο και να συζητά με μαθητές και δασκάλους στο σχολείο, τιμώντας την Βίλμα Εσπίν, η οποία πέθανε σε ηλικία 77 ετών, το 2007. «Είμαι σίγουρος ότι η Βίλμα θα ήταν χαρούμενη σήμερα» δήλωσε ο Κάστρο, ηγέτης της επανάστασης που έγινε στην Κούβα το 1959.

Η Εσπίν εγκατέλειψε μια άνετη ζωή για να αγωνιστεί στο πλευρό του Κάστρο κατά της κυβέρνησης Μπατίστα που είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ, ενώ αργότερα παντρεύτηκε τον αδερφό του, και σημερινό πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ.

Μάλιστα στο σχολείο αποδόθηκε τιμητικά το όνομα της Βίλμας Εσπίν.

«Καθένας που πεθαίνει για την επανάσταση αφήνει την ενέργεια του στο δρόμο, αφήνει την προσπάθεια και τον αγώνα του» κατέληξε με βραχνή φωνή ο Κάστρο, ο οποίος φορούσε ένα λευκό σπορ μπουφάν. Ο Φιντέλ Κάστρο τον Αύγουστο θα κλείσει τα 90.

Φιντέλ Κάστροεπίσκεψη σχολείοΒίλμα ΕσπίνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα