Σε επανεξέταση διακανονισμών προχωράει η ΔΕΗ

ΕΛΛAΔΑ

 

Στο «μικροσκόπιο» βάζει η ΔΕΗ τους τρέχοντες διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων οφειλών, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαπιστώσει την απόδοσή τους ως προς την εισπραξιμότητα.

H διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το κυνήγι οφειλετών για την άντληση των πολυπόθητων εσόδων προκειμένου να καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα των 900 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχει διασφαλιστεί η είσπραξη των 490 εκατ. ευρώ, μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

που αποφασίστηκανπριν λίγες μέρες.

Η διοίκηση της εταιρείας λοιπόν ποντάρει στην μεγάλη δεξαμενή των απλήρωτων λογαριασμών, η οποία αγγίζει τα 2,7 δισ. ευρώ.

Οι διακανονισμοί που εφαρμόζονται θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη περισσότερα αποτελέσματα, ενώ προβληματισμός επικρατεί και αναφορικά με τη στάση οφειλετών, οι οποίοι εγκαταλείπουν τους διακανονισμούς.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να προχωρά σε χαριστικούς διακανονισμούς και θα συνεχιστεί η ένταση των διακοπών ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστούν και έχουν και τα χαρακτηριστικά του στρατηγικού κακοπληρωτή.

Τέλος, η ΔΕΗ προχωρά τις διαδικασίες της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με το πρώτο πακέτο να βγαίνει σε διαγωνισμό μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Πρόκειται για απλήρωτους λογαριασμούς χρονικής διάρκειας 60 ημερών, οι οποίοι με τη μορφή της τιτλοποίησης θα δοθούν ως εγγύηση σε funds προκειμένου εκείνα με τη σειρά τους να δανείσουν στη δημόσια εταιρεία.

ΔΕΗδιακανονισμοίαλλαγέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα