Σε χαλαρό κλίμα η Σύνοδος της G7: Βόλτες και μπάρμπεκιου στην παραλία και… στο βάθος εμβόλια και ανάπτυξη (Photos/Videos)

Σε χαλαρό -μέχρι στιγμής- κλίμα, παρά την βαριά ατζέντα, μοιάζει να εκτυλίσσονται τα προεόρτια της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Κορνουάλη της Βρετανίας.

Φαίνεται ότι οι… νεράιδες της περιοχής (η Κορνουάλη έχει πλούσια και εντυπωσιακή μυθολογία…) επέδρασαν χαραλωτικά στους ηγέτες που ήδη βρίσκονται εκεί, καθώς, για την ώρα τα τεκταινόμενα περιλαμβάνουν βόλτες στην παραλία, χαλαρά ποτά στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τις εργασίες της Συνόδου και μια «εκστρατεία γοητείας» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που η τετραετία Τραμπ προκάλεσε στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τους συμμάχους και εταίρους της.

Photo: G7 Flickr

Εκτός από τους ηγέτες της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Ιταλίας, προσκεκλημένοι είναι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νότιας Κορέας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου, που αρχισαν την Παρασκευή άνοιξαν αυλαία με συζήτηση που έχει τίτλο «Ανοικοδομώντας καλύτερα μετά από την COVID-19».

Photo: G7 FlickrΒαριά ατζέντα

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, η διαχείριση της μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία και η προώθηση της ισότητας των φύλων. Οι ηγέτες θα παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου παρουσίαση από την επικεφαλής του Συμβουλίου Ισότητας Φύλων του G7, Σάρα Σαντς.

Joe Biden and Boris Johnson hit G7 summit with Carrie and Jill pic.twitter.com/I3nQRgxYHR

— The Sun (@TheSun) June 10, 2021

Όμως, τα… παρασκήνια έχουν για την ώρα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χαλαρή βόλτα στην παραλία, του ζεύγους Τζόνσον και του ζεύγους Μπάιντεν, ποτάκια στη βεράντα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και «συμβολικά» τζάκετ από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η οποία, μάλιστα, έπαιξε με το εγγόνι της στην παραλία.

A first in my career. @POTUS comes and sits down at table in a bar next to me and orders a drink. Am trying to act nonchalant #G7 pic.twitter.com/XQecXWIfJL

— Jon Sopel (@BBCJonSopel) June 10, 2021

Το Σάββατο οι εργασίες της Συνόδου περιλαμβάνουν συνομιλίες για την οικονομική ανθεκτικότητα και το διεθνές εμπόριο, την εξωτερική πολιτική και τη μάχη κατά του κορωνοϊού. Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώνεται με συνομιλίες για τις ανοιχτές κοινωνίες και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Jill Biden showed up to meet British PM Boris Johnson and his wife wearing a jacket with "LOVE" embroidered on the back.

"We're trying to bring unity across the globe," she said pic.twitter.com/qnUXdJUgUv

Bloomberg Quicktake (@Quicktake) June 10, 2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει προαναγγελθεί η δέσμευση που θα αναλάβουν οι ηγέτες για δωρεά ενός δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε σχεδόν 100 χώρες στο πλαίσιο της διεθνούς συμμαχίας COVAX. Ο οικοδεσπότης της Συνόδου Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δόσεις με ορίζοντα το τέλος του 2022.

Δεξίωση και μπάρμπεκιου

Τέλος, να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής οι ηγέτες των G7 θα μεταβούν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του βοτανικού κήπου Eden Project για δεξίωση που παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με τους πρίγκιπες Κάρολο και Γουίλιαμ και τις συζύγους τους. Στον ίδιο χώρο θα δειπνήσουν αργότερα, χωρίς τη βασίλισσα που θα αναχωρήσει.

Pleased to welcome the leaders of the @G7 for this year’s Summit in Carbis Bay, Cornwall.#G7UK #G7Cornwall #BuildBackBetter pic.twitter.com/3g5GDuhmqh

— Boris Johnson (@BorisJohnson) June 11, 2021

Το piece-de-resistance, όμως, θα έλθει το βράδυ του Σαββάτου, όπου οι ηγέτες των G7 θα απολαύσουν ένα πιο χαλαρό δείπνο με μπάρμπεκιου σε παραλία. Το μενού που θα ετοιμάσει η σεφ Έμιλι Σκοτ περιλαμβάνει πεπόνι με καρυκεύματα, καρύδα με βότανα, ψητό καλκάνι συνοδευόμενο από πατάτες με πέστο σκόρδου. Το γεύμα θα ολοκληρωθεί με ποικιλία ντόπιων τυριών και για επιδόρπιο τούρτα Πάβλοβα με αγγλικές φράουλες.

Photo: G7 Flickr

Στον Λευκό Οίκο η Μέρκελ στις 15 Ιουλίου

Πώς «βλέπει» το περιοδικό ΤΙΜΕ τη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Μπλίνκεν: Ο Μπάιντεν θα θέσει στον Ερντογάν θέμα τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Keywords
Τυχαία Θέματα