Σχεδόν 1 δισ. δολάρια θα πληρώσει ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς στις οικογένειες του Σάντι Χουκ

Η μητρική εταιρεία του Άλεξ Τζόουνς και του Infowars, Free Speech Systems, πρέπει να πληρώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στα μέλη της οικογένειας οκτώ θυμάτων του μακελειού στο Σάντι Χουκ και σε ένα στέλεχος του F.B.I. που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό του 2012, με θύματα 20 μαθητές της πρώτης δημοτικού και έξι παιδαγωγούς.

Ο Τζόουνς

είχε κριθεί υπεύθυνος για συκοφαντική δυσφήμιση αφού πέρασε χρόνια περιγράφοντας ψευδώς τους πυροβολισμούς ως φάρσα και κατηγορώντας τις οικογένειες των θυμάτων ότι ήταν ηθοποιοί συνένοχοι στη σκευωρία. Ως αποτέλεσμα των ισχυρισμών του, οι οικογένειες απειλήθηκαν προσωπικά και διαδικτυακά από οπαδούς του. Ο ίδιος χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του Infowars για να διαδώσει αυτά τα ψέματα.

Alex Jones responds to owing around $1B in damages to Sandy Hook families by shamelessly asking for donations to fund InfoWars:

"They want to … scare us away from questioning Uvalde … or Parkland … We're not scared, and we're not going away, and we're not going to stop." pic.twitter.com/KT1YR7p9tI

— The Recount (@therecount) October 12, 2022

Η απόφαση των ενόρκων μοίρασε τα χρήματα σε 15 ενάγοντες: Σε 14 συγγενείς οκτώ θυμάτων του Σάντι Χουκ και στον William Aldenberg, πράκτορα του F.B.I. που στοχοποιήθηκε από συνωμοσιολόγους.

Στους ενάγοντες επιδικάστηκαν διαφορετικά ποσά από τους ενόρκους, οι οποίοι εξέτασαν τη μαρτυρία τους και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για να εκτιμήσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στην προσωπικότητά τους, την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής και άλλους παράγοντες.

Ο Τζόουνς έχει ενώπιον του μια τρίτη δίκη για το Σάντι Χουκ σε εκκρεμότητα, λόγω μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που έχασε από τον Λένι Πόζνερ και τη Βερονίκ Ντε Λα Ρόσα, γονείς του Νόα Πόζνερ.

#BREAKING American conspiracy theorist Alex Jones faces nearly $1 billion in damages for school shooting lies pic.twitter.com/QsBHkjzZSn

AFP News Agency (@AFP) October 12, 2022Η επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το περιστατικό προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και αναζωπύρωσε στις ΗΠΑ τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς της οπλοκατοχής.

Το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου ο εικοσάχρονος Άνταμ Λάντζα σκότωσε τη μητέρα του Νάνσι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με αυτοκίνητο στο δημοτικό σχολείο. Λίγο μετά τις 9:35 π.μ. εφοδιασμένος με τρία ημιαυτόματα όπλα, τα οποία είχε νόμιμα στην κατοχή της η μητέρα του, παρέκαμψε την κλειδωμένη πόρτα του σχολείου πυροβολώντας έναν υαλοπίνακα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Τα περισσότερα από τα θύματά του είχαν πυροβοληθεί πολλές φορές. Ο τελευταίος πυροβολισμός ακούστηκε στις 9:40 π.μ. όταν ο Λάντζα αυτοκτόνησε.

Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα, εξέφρασε τη θλίψη του και έδωσε εντολή για τετραήμερο πένθος σ΄ όλη τη χώρα με μεσίστιες σημαίες σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια, υπογραμμίζοντας “Τα περασμένα χρόνια περάσαμε πολλές ανάλογες τραγωδίες, είτε στο δημοτικό σχολείο του Nιουτάουν, στον εμπορικό κέντρο στο Όρεγκον, σε ναό στο Ουισκόνσιν, σε κινηματογράφο στο Κολοράντο ή στη γωνία του δρόμου στο Σικάγο. Αυτές οι γειτονιές είναι γειτονιές μας κι αυτά τα παιδιά δικά μας παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε σε ενέργειες για να προλάβουμε περισσότερες τραγωδίες ανεξαρτήτως πολιτικής“, εκφράζοντας παράλληλα και τη μεγάλη του συμπάθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο δήμος του Νιουτάουν αποφάσισε την κατεδάφιση του σχολείου και την κατασκευή νέου στον ίδιο χώρο, επειδή πολλοί γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος Μακρόν προανήγγειλε την αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία

Ερντογάν: Χαλάρωσε παίζοντας πινγκ-πονγκ με τον πρόεδρο του Καζακστάν (Photos/Video)

Σοκ στη Βρετανία: 24 άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό μιας 13χρονης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχεδόν 1, Άλεξ Τζόουνς, Σάντι Χουκ,schedon 1, alex tzoouns, santi chouk