Σάρον Στόουν: Πώς πλήρωσε το μισθό του Λεονάρντο ντι Κάπριο στην ταινία «The Quick and the Dead»

Μυθιστορηματικό χαρακτήρα έχει η βιογραφία της Σάρον Στόουν, «The Beauty of Living Twice» η οποία κυκλοφόρησε την Τρίτη και αποκαλύπτει απίστευτες ιστορίες που η μεγάλη ηθοποιός έζησε στο Χόλιγουντ.

Μια ιστορία που έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αφορά στην ταινία «The Quick and the Dead» που η Στόουν γύρισε το 1995 με σκηνοθέτη τον Σαμ Ράιμι και συμπρωταγωνιστές τον Τζιν Χάκμαν και τον Ράσελ Κρόου

και σε έναν από τους πρώτους του μεγάλους ρόλους, τον πιτσιρικά τότε Λεονάρντο ντι Κάπριο.

«Αυτός ο μικρός, ονόματι Λεονάρντο ντι Κάπριο ήταν ο μοναδικός που πέτυχε στις οντισιόν, κατά τη γνώμη μου: ήταν ο μόνος που ήλθε και έκλαψε, παρακαλώντας τον πατέρα του να τον αγαπήσει, καθώς πέθαινε στην συγκεκριμένη σκηνή», γράφει η Στόουν που ήταν και συμπαραγωγός της ταινίας.

Μάχη για τους συντελεστές

Ωστόσο, το στούντιο που τη γύριζε δεν ήθελε τον «μικρό»: «Γιατί έναν άγνωστο, Σάρον, γιατί πάντα πυροβολείς τα πόδια σου, μου έλεγαν τα στελέχη», λέει η ηθοποιός. «Το στούντιο μου είπε ότι αν τον θέλω τόσο πολύ, τότε θα έπρεπε να του πληρώσω εγώ το μισθό, όπερ και εγένετο».

Για την ίδια ταινία, η Στόουν έδωσε «μάχη» και για τον σκηνοθέτη Σαμ Ράιμι, ο οποίος προερχόταν από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο τρόμου. Τελικά, για να πείσει το στούντιο, η Στόουν είπε στα στελέχη ότι ο Ράιμι θα δούλευε στην ταινία σχεδόν δωρεάν.

Για την ιστορία, η ταινία δεν πήγε καλά εισπρακτικά, ωστόσο, θεωρείται από τα καλύτερα μοντέρνα γουέστερν, τα οποία υποσκάπτουν τα κλισέ του είδους. Όσον για τους δύο συντελεστές, ο ντι Κάπριο είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία ονόματα στο Χόλιγουντ, ενώ ο Ράιμι έχει στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες στο σινεμά («Spiderman») και την τηλεόραση («Ηρακλής», «Ζίνα»).

Keywords
Τυχαία Θέματα