Σάλος στις ΗΠΑ με θεατρικό που παρουσιάζει τον Τραμπ ως «Ιούλιο Καίσαρα»

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αμερική το νέο θεατρικό έργο που ανεβάσει το Public Theater της Νέας Υόρκης, καθότι φαίνεται να «υπονοεί» τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το Public Theater ανεβάζει τον «Ιούλιο Καίσαρα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με τη διαμάχη γύρω από την παράσταση να είναι σφοδρή, με αποτέλεσμα δύο από τους χορηγούς της παράστασης, η Bank of America και η Delta Airlines να αποσύρουν την χρηματοδότησή τους.

Το θεατρικό έργο, που ανέβηκε στο Public Theater επρόκειτο να παρουσιαστεί επίσημα στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ "Shakespeare in the Park". Ωστόσο, την Κυριακή, πολλά συντηρητικά ΜΜΕ όπως το Fox News, άσκησαν δριμεία κριτική στην παράσταση, με τον γιο του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να διερωτάται για την χρηματοδότηση του έργου, ρωτώντας μάλιστα αν το θεατρικό αυτό έχει χρηματοδοτηθεί από τους φορολογούμενους.

« Το φεστιβάλ «Shakespeare in the Park» δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες της Delta. Η καλλιτεχνική του διεύθυνση ξεπέρασε τα όρια του καλού γούστου. Ενημερώσαμε για την απόφασή μας να σταματήσουμε την χορηγία μας», έγραψε στο Twitter η εταιρεία Delta όταν ανακοινώθηκε πως αποχωρεί από χορηγός της παράστασης.

Ωστόσο, και ο σκηνοθέτης της παράστασης υπερασπίστηκε την επιλογή του, κρατά όμως αποστάσεις από τη βία.

« Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας «μέθυσε από το εγώ του, μέθυσε από την εξουσία μέθυσε από την φιλοδοξία και από την πεποίθηση πως μόνο αυτός έπρεπε να εξουσιάζει τον κόσμο»», ανέφερε ο ηθοποιός Γκρεγκ Χένρι ο οποίος ερμηνεύει τον Ιούλιο Καίσαρα στην παράσταση.

«Το να πολεμήσουμε τον τύραννο δεν σημαίνει να τον μιμηθούμε», σημείωσε.

Στο έργο ο Ιούλιος Καίσαρας ενσαρκώνεται από έναν ξανθό επιχειρηματία που μοιάζει στον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ η σύζυγός του μιλάει με σλαβική προφορά, όπως η Μελάνια, σημείωσαν οι κριτικοί που παρακολούθησαν την παράσταση.

Επιπλέον, το σκηνικό της δολοφονίας του Καίσαρα παραπέμπει στην αμερικανική πολιτική σκηνή: στον Καίσαρα επιτίθεται και τον μαχαιρώνει ένα πλήθος γυναικών και μελών μειονοτικών ομάδων. Πρόκειται για κοινωνικές ομάδες που κατηγορούν σήμερα τον Τραμπ ότι καταπατά τα δικαιώματά τους.

Η θεατρική παράσταση ανέβηκε κανονικά με την διοίκηση Τραμπ να υποστηρίζει πως «για χάρης της ελευθερίας « της τέχνης» η παράσταση δεν θα κατέβει».

Νέα ΥόρκηΝτόναλντ ΤραμοθέατροΗΠΑΙούλιος ΚαίσαραςΝτόναλντ Τραμπ ΤζούνιορHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα