Σάλος στη Βρετανία με υπουργό: Να δουλεύετε περισσότερες ώρες για να τα βγάζετε πέρα

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι απώλειες εισοδήματος είναι μια αλυσίδα προβλημάτων που τα γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα, αλλά βεβαίως δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και οι πολιτικές απαντήσεις ποικίλουν. Μία «συνταγή» που πρότεινε υπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία, έχει προκαλέσει σοκ και μεγάλες αντιδράσεις, όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η συνταγή των συντηρητικών και οι αντιδράσεις

«Μακροπρόθεσμα χρειάζεται να έχουμε ένα σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας και να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους καλύτερα. Κι αυτό μπορεί να γίνει είτε με το να δουλεύουν περισσότερες ώρες, είτε ψάχνοντας για μια καλύτερα αμειβόμενη εργασία. Αυτές είναι ενέργειες μακροπρόθεσμες, αλλά εκεί εστιάζουμε ως κυβέρνηση», είπε στο Skynews η Ραχίλ Μακλίν, υπουργός ασφάλειας στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η κυρία Μακλίν «δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα», σχολίασε ο Πίτερ Κάιλι, σκιώδης υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, του Εργατικού Κόμματος.

«Δηλαδή η απάντηση των Συντηρητικών στην αύξηση του κόστους ζωής είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να κερδίζουν περισσότερα; Αυτό δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γουέντι Τσάμπερλεϊν.

Η ευθύνη στους πολίτες…

Ο πολιτικός σάλος ξέσπασε με αφορμή συνέντευξη που έδωσε στο Skynews η Ραχίλ Μακλίν, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να προστατευθούν από την ακρίβεια. Αφού υποσχέθηκε ότι «έρχεται περισσότερη βοήθεια» από την κυβέρνηση, για να αντιμετωπισθούν άμεσα κάποια προβλήματα , η υπουργός ρωτήθηκε τι άλλο μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται σε τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

«Έχουμε ακούσει κατά το παρελθόν όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προϋπολογισμό τους ότι ένα από τα εμπόδια –και ίσως όχι για όλους- είναι το κατά πόσο είναι σε θέση να εργαστούν περισσότερες ώρες ή να βρουν πιο καλοπληρωμένη δουλειά», απάντησε η κυρία Μακλίν, για να προσθέσει: «Φυσικά, αυτό είναι ατομικό θέμα για τον καθένα και εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση, αλλά γι αυτό υπάρχουν τα κέντρα εύρεσης εργασίας, γι αυτό στηρίζουμε αυτά τα κέντρα, για να συνεργάζονται με τους πολίτες. Άρα, είναι σωστό για κάποιους να προσθέσουν ώρες εργασίας».

Παραδέχτηκε ωστόσο η κυρία Μακλίν ότι «αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει για άτομα που δουλεύουν ήδη σε τρεις δουλειές».

Πολιτικός σάλος

Ο Πίτερ Κάιλι, στέλεχος του Εργατικού Κόμματος, όταν εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις της υπουργού του Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι πρόσφατα επισκέφθηκε μία τράπεζα τροφίμων, όπου καταφεύγουν όσοι δεν τα βγάζουν πέρα και είδε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν «εξαιρετικές δυσκολίες» ενώ έχουν δουλειά και αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση μίας μητέρας που εργάζεται σε δυο δουλειές και παράλληλα φροντίζει τα παιδιά της..

«Η ιδέα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να δουλέψει περισσότερο και να μην ξοδεύει χρόνο με την οικογένειά της είναι μακριά από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες», είπε ο Πίτερ Κάιλι στο SkyNews.

«Οι δουλειά των πολιτικών δεν είναι να λένε στους πολίτες να δουλεύουν πιο σκληρά, περισσότερες ώρες και να ψάχνουν προαγωγή. Οι πολιτικοί πρέπει να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα γιατί εξαιτίας των αποφάσεών τους οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν ούτε καν την κατάλληλη διατροφή», πρόσθεσε.

Η … συνταγή της κυρίας Μακλίν «δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι» οι Συντηρητικοί, σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γουέντι Τσάμπερλεϊν.

«Εκατομμύρια οικογένειες υποχρεώθηκαν να κάνουν τεράστιες περικοπές και να δουλέψουν έξτρα ώρες για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους ζωής. Δεν αντέχουν άλλον», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Μακελειό στο Μπάφαλο: Το προφίλ του 18χρονου που σκόρπισε τον θάνατο (Video/Photos)

Netflix: Ευθανασία στη σκυλίτσα με την απίστευτη ιστορία που έγινε η ταινία «Rescued by Ruby» (Video+Photos)

Επιδρομή των UFO στην Ευρώπη: Πόσες «συναντήσεις» με εξωγήινους είχαν πέρυσι οι Βρετανοί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάλος, Βρετανία,salos, vretania