Άδωνις και Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είδα συμμετοχή – Ακόμη και ο Άσαντ κατεβάζει κανά δυο άλλους για ξεκάρφωμα» (videos)

Τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν το πρωί της Δευτέρας ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώτος δήλωσε στον αέρα του ΣΚΑΪ ότι δεν είδε μεγάλη συμμετοχή και με βάση

τα νούμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον… Μπασάρ αλ Άσαντ!

Γεωργιάδης: Ακόμη και ο Άσαντ κατεβάζει κανα δυο άλλους για ξεκάρφωμα

«Να μιλάμε με ειλικρίνεια. Αν μου πείτε ότι στην ελληνική κοινωνία έγινε κάποιου είδους μεγάλος σεισμός από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, με συγχωρείτε δεν έγινε. Στον χώρο του πιθανόν. Αν μου επίτε ότι οι εκλογές ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάποιο πολιτικό γεγονός για την Ελλάδα, δεν ήταν» είπε ο Άδωνς Γεωργιάδης,

«Ως προς την ουσία, του να είναι εκλογές με έναν υποψήφιο, εγώ θέλω να πω ότι το θεωρώ πολύ κακή ιδέα από τον κύριο Τσίπρα. Ακόμη και ο Άσαντ στη Συρία κατεβάζει και κανα δυο άλλους για ξεκάρφωμα. Βέβαια ο κύριος Τσίπρας ήθελε να δείξει ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές με έναν υποψήφιο δεν υπάρχουν πια στον πλανήτη. Κι ο Στάλιν στην κεντρική επιτροπή έβαζε κι ένα για ξεκάρφωμα, τι να κάνουμε τώρα. Αυτός αποφάσισε να το κάνει μόνος του. Ήθελε να δείξει ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, που αν ρωτάτε τη γνώμη μου, το θεωρώ και σωστό. Αλλά δείχνει μια πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Δηλαδή αν υπήρχαν και κανά δυο άλλοι υποψήφιοι και δεν έπαιρνε 99% αλλά 90%, τι έγινε; Δεν υπήρχε σε όλον τον ΣΥΡΙΖΑ, στα 170.000 μέλη ένας που να είχε την ιδεά να θέλει να γίνει πρόεδρος;» συνέχισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας «Δεν απαξιώνω τα κόμματα. Κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς κόμματα δεν μπορεί να υπάρξει. Χαιρετίζω και την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμείς προηγηθήκαμε σε αυτά, τον Μητσοτάκη τον εξέλεξαν 450.000 άνθρωποι… Άρα είναι ένα καλό πράγμα για τη δημοκρατία μας».

«Η χθεσινή διαδικασία ήταν ενδεχομένως ένα σημαντικό γεγονός για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, για την ελληνική κοινωνία δεν νομίζω ότι έδωσε τίποτα απολύτως…» κατέληξε ο Άδωις Γεωργιάδης.

Πέτσας: Δεν είδα συμμετοχή, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέλιος Πέτσας.

«400.000 ψήφισαν για αρχηγό στη ΝΔ, 270.000 στο ΚΙΝΑΛ, 170.000 στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδα εγώ συμμετοχή χθες. Αν είδατε εσείς να μου το πείτε. Άρα επισήμως είναι τρίτο κόμμα» είπε αρχικά.

«Αν πάρουμε τα νούμερα με τη σειρά είναι τρίτο κόμμα επισήμως, πρώτο δεν είναι. Τι δυναμική θα αποκτήσει η νεά εγγραφή μελών, μένει να το δούμε στην κοινωνία» συνέχισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

«Τέτοια κινηματική διαδιακασία στην κοινωνία εγώ δεν βλέπω. Και δεύτερον δεν βλέπω να έχει απαντήσεις στα βασικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Για να την αποκτήσει αυτή την επαφή με την κοινωνία. Δεν βλέπω δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας έχει κουράσει. Είναι 15 χρόνια περίπου αρχηγός. Ο παλαιότερος αρχηγός κόμματος. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός με καταστροφικά αποτελέσματα. Δεν βλέπω δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν…» κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Τα λάθος… μαθηματικά

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο Υπουργοί φαίνεται πως δεν θυμούνται καλά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, στις οποίες αναδείχτηκε πρόεδρος της παράταξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον πρώτο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισαν σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα 115.162 άτομα.

Στον δεύτερο γύρο ο σημερινός πρωθυπουργός συγκέντρωσε ποσοστό 52,43%. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 334.752 ψηφισάντων, τον κ. Μητσοτάκη ψήφισαν 173.297 ψηφοφόροι και τον κ. Μεϊμαράκη 157.224 ψηφοφόροι. Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 3.077 και τα λευκά σε 1.154.

Ακόμη δηλαδή κι αν αθροίσουμε τις ψήφους που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρώτο και δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα είναι 288.459.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις σε Ζαχαριάδη: Προφανώς και κάνετε αντιπολίτευση με μπούρδες, ΣΥΡΙΖΑ είστε! (video)

Το «πάρε- δώσε» Μητσοτάκη- Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο

Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Σε ρυθμούς συνεδρίου το κόμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδωνις, Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ, Δεν, – Ακόμη, Άσαντ,adonis, petsas, syriza, den, – akomi, asant