Σάκης Αρναούτογλου: Εν μέσω καύσωνα κάνει εκτιμήσεις για τον χειμώνα και για πιθανά χιόνια

Μπορεί έξω να… σκάει ο τζίτζικας, ωστόσο ο γνωστός μετεωρολόγος δεν πτοείται και κάνει μια πρώτη γενική αναφορά σχετικά με τον καιρό τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, και αφού ξεκαθαρίζει ότι κάνει γενικές εκτιμήσεις και όχι προβλέψεις για τον καιρό, κάνει ειδική αναφορά στο φαινόμενο «Ελ Νίνιο», «το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του

νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3 βαθμούς Κελσίου περίπου».

Η ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από εικόνα της Γης, όπου επισημαίνει ότι «το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι λιγότερες από το κανονικό, και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης πιθανόν να είναι περισσότερες από το κανονικό», έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!

Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

( Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης – Εκκενώθηκαν 5 ακόμη οικισμοί με μήνυμα του 112 (Videos)

Φωτιά στην Κερατέα: Σε ύφεση το μέτωπο, γλίτωσε ο Εθνικός Δρυμός (video)

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα