Ρούλα Κορομηλά: Επιστροφή στην ΕΡΤ έπειτα από 33 χρόνια – Πολύ κοντά σε συμφωνία

Η πρώτη διδάξασα την πρωινή ψυχαγωγική ενημερωτική ζώνη με την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» από την κρατική ΕΡΤ, Ρούλα Κορομηλά, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιτελικά στελέχη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα για καθημερνή πρωινή δίωρη εκπομπή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνουν στο topontiki.gr κύκλοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η συνεργασία ΕΡΤ-Κορομηλά

εκτιμάται ως «τελειωμένη υπόθεση» από παρατηρητές της τηλεοπτικής αγοράς, αν και παραμένουν προς διευθέτηση μια σειρά πραγμάτων μεταξύ των δύο πλευρών.

Εφόσον εξελιχθούν όλα όπως έχει συμβεί στις μέχρι τώρα επαφές, ΕΡΤ και Κορομηλά θα προτείνουν μια εκπομπή που μπορεί να είναι στην ζώνη των «πρωινάδικων», όμως θα είναι εντελώς διαφορετική συγκριτικά με εκείνες των ιδιωτικών καναλιών.

«Δεν έχει νόημα να είναι μια από τα ίδια με ανακύκλωση εκπομπών της προηγούμενης ημέρας, ή με αποσπάσματα από ριάλιτι και ανάλυση τους από ανούσιο κουβεντολόι στο στούντιο», ανέφεραν στο topontiki.gr δορυφόροι της ΕΡΤ που είναι σε θέσει να γνωρίζουν σημειώνοντας πως η πρόταση που θα κάνει ο φορέας με την παρουσιάστρια «θα είναι σύγχρονη και σε συνάφεια με την φιλοσοφία της ΕΡΤ. Δεν θα έχει ζώδια, δεν θα έχει κουτσομπολιά και μη ειδήσεις ως ειδήσεις».

Η πρωινή τηλεοπτική ζώνη- ειδικά το διάστημα 10.00- 12.00- εκτιμάται ότι θα έχει έναν επαυξημένο βαθμό δυσκολίας από τη στιγμή που στη μάχη της τηλεθέασης η ΕΡΤ θα αντιπροτείνει εκπομπή με τη Ρούλα Κορομηλά, τουλάχιστον για του χρόνου.

Η επικείμενη επιστροφή της θα νοηματοδοτήσει την επιστροφή της στην… αφετηρία της.

Η Ρούλα Κορομηλά, διοικητική υπάλληλος της ΕΡΤ τη δεκαετία του 80 έγινε ευρύτερα γνωστή από την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή», σε σκηνοθεσία Τάσου Μπιρσίμ. Η πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 που έκανε πρεμιέρα στις 21 Νοεμβρίου 1989 (ημέρα Τρίτη) έπειτα από δύο αναβολές εξαιτίας προβλημάτων.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Τα συνεργεία δεν πήγαιναν στα θέματα ή όταν πήγαιναν δεν υπήρχαν μονταζιέρες για να μονταριστούν. Στη πρώτη κιόλας εκπομπή έστησαν για τρεις ολόκληρες ώρες τον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη σύμφωνα με δημοσίευμα από τον «Ελεύθερο Τύπο» της εποχής εκείνης.

Αρχισυντάκτης της εκπομπής ήταν ο Δημήτρης Καλάκος, στο στούντιο για συνεντεύξεις βρίσκονταν οι Γιώργος Τράγκας και Δημήτρης Καλάκος, ενώ ρεπορτάζ έκαναν οι Νατάσα Ράγιου (που παρουσίαζε και το δελτίο ειδήσεων της εκπομπής), η Μάρω Λεονάρδου (διεθνή), ο Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο Νίκος Γρυλλάκης, ο Χάρης Κονιδάρης, η Ρούλα Κωνσταντοπούλου, ο Άλκης Μαλίδης, ο Μιχάλης Γελαντάλης, Άννα Δόγα (ιατρικά) και η Βίκυ Μιχαλονιάκου. Παραγωγός ήταν η Άννα Μπακογιάννη- Κονταρά.

Διαβάστε επίσης:

24ωρη απεργία στην ΕΡΤ και όλα τα δημόσια ΜΜΕ

Μήνυση Γιατρομαλωνάκη στην εφημερίδα «Μακελειό»

Google Doodle: Η Google τιμά τα 112 χρόνια από τη γέννηση του Oskar Sala

Keywords
Τυχαία Θέματα