Πτώση Antonov: Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία για το φορτίο του αεροσκάφους

Η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα προς τη Σερβία για το φορτίο του αεροσκάφους Antonov, που συνετρίβη λίγο έξω από την Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου (16/7).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την

ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή

Στο φως ήρθε ο δραματικός διάλογος του πιλότου του μοιραίου Antonov με τον πύργο ελέγχου λίγο πριν την συντριβή το βράδυ του Σαββάτου (16/7) λίγο έξω από την Καβάλα.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου αποκάλυψε το Star λίγο πριν τη συντριβή ήρθαν στο φως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής (17/7).

Το αεροσκάφος μπήκε στο ελληνικό FIR λίγο μετά τις 10 βράδυ, περίπου μισή ώρα αργότερα ενημέρωσε πως έχει πρόβλημα με τον κινητήρα και τελικά 13 λεπτά πριν τις 23:00 συνετρίβη έξω από την Καβάλα παρασύροντας στο θάνατο το 8μελές πλήρωμά του.

Πιλότος Antonov: Έχουμε φωτιά στον κινητήρα. Προσπαθώ να τον σβήσωΠύργος Ελέγχου: Μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ή της Καβάλας;Πιλότος Antonov: Δημιουργούνται και άλλα προβλήματα στο αεροσκάφος. Θα προσπαθήσω να προσγειωθώ στην Καβάλα.Πιλότος Antonov: Ενημέρωσέ μαςΠιλότος Antonov: Χάνω το ένα όργανο του αεροσκάφους πίσω από το άλλοΗ πορεία που ακολούθησε το μοιραίο Antonov

Στο flightradar24.com καταγράφηκε η πορεία του αεροσκάφους Antonov, το οποίο μετά από φωτιά που ξέσπασε στον δεξί κινητήρα του, συνετρίβη έξω από την Καβάλα.

Οπως έχει καταγραφεί το αεροσκάφος με 8 μέλη πληρώματος, κάνει στροφή 180 μοιρών ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα κοντά στο όρος Αθως με κατεύθυνση προς τη Χρυσούπολη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 22:47 ο πιλότος του Antonov εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Χρυσούπολης.

#mem3032 #καβαλα #αεροπλανο #συντριβή #serbian #plane #crash #πτωση pic.twitter.com/Z9O1hObAFD

— ERROR_404 (@geovg1) July 16, 2022

Διαβάστε επίσης:

Θορυβημένοι οι βουλευτές της ΝΔ από τις συνέπειες της υπόθεσης Λιγνάδη – Σοβαρές αντιδράσεις στο κόμμα

Χατζηδάκης: «Το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων συντάξεων φτάνει στο τέλος του»

ΥΠΠΟΑ για αποχώρηση Μενδώνη από Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: «Απολύτως συνειδητή επιλογή»

Keywords
Τυχαία Θέματα