Ρώσοι μεταλλωρύχοι γίνονται πλούσιοι εξορύσσοντας χαυλιόδοντες από μαμούθ και κέρατα ρινόκερων (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ρώσοι μεταλλωρύχοι ρισκάρουν τη ζωή τους κάνοντας μια περιουσία βγάζοντας από τη γη προϊστορικούς χαυλιόδοντες και άλλα κέρατα από ζώα όπως ρινόκερους, τα οποία έχουν διατηρηθεί στο παγωμένο υπέδαφος της Ρωσίας. Στη συνέχεια τα πουλάνε αντί χιλιάδων δολαρίων στις ασιατικές αγορές ελεφαντόδοντου.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Dailymail.gr οι Ρώσοι «πειρατές» έχουν ανοίξει τούνελ 70 και 80 μέτρων μέσα σε λόφους γύρω από τον ποταμό Yakutia, περίπου 4.300 μίλια

ανατολικά της Μόσχας, ψάχνοντας για τον «λευκό χρυσό» ο οποίος όταν «σκαλιστεί» μπορεί να κοστίζει και 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι μεταλλωρύχοι οι οποίοι περνούν περίπου πέντε μήνες ψάχνοντας «απομεινάρια» στη ρωσική άγρια φύση, πουλάνε επίσης τα κέρατα από μαλλιαρούς ρινόκερους, τα οποία επίσης αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό, καθώς χρησιμοποιούνται σε φαρμακευτικά σκευάσματα στο Βιετνάμ.

Συγκεκριμένα ένας χαυλιόδοντας που ζυγίζει 65 κιλά, πιάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις 34.000 δολάρια, ενώ ένα κέρατο ρινόκερου 2,5 κιλών περίπου αναμένεται να πιάνει στην αγορά περί τα 14.000 ευρώ.

Σίγουρα δεν είναι άσχημη «αποζημίωση» για ένα Ρώσο μεταλλωρύχο που ο μέσος μισθός στην περίοχη του κυμαίνεται γύρω από τα 500 δολάρια

Ρώσοι μεταλλωρύχοιχαυλιόδοντεςμαμούθHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα