Διατηρούνται οι μειωμένες εισφορές για εργαζόμενες μητέρες

Νέα διάταξη στο σχέδιο νόμου για τις μητέρες μετά την απόσυρση της απόφασης Μηταράκη για μητέρες

Τη στήριξη της κυβέρνησης προς τη μητρότητα επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, οποίος μετά την καταγγελία της πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου ότι καταργούν την μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά την ληξη της επιδότησης λόγω λοχείας ανακοίνωσε νέα

διάταξη στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί αυτές τις ημέρες στην Βουλή.

Ειδικότερα αποσύρεται η επίμαχη απόφαση του πρώην Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη και λόγω του κενού θα υπάρξει σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει οριστικά το θέμα. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε δήλωση του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι "σχετικά με το κενό νόμου που δημιούργησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 με τη μη ρητή αναφορά - όπως θα έπρεπε - στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, τονίζω ξεκάθαρα ότι στο παρόν νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες».

Σε απάντηση η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι ουσιαστικά " ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό".

Σημειώνοντας ότι όταν "αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω «κύκλων» του στον κ. Μηταράκη".

Πλέον, σημειώνει με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους.
Υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει "αν δεν την αποκαλύπταμε.

Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης".

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία Αχτσιόγλου για τις ασφαλιστικές εισφορές σε μητέρες - Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα