Ρωσία: Ουκρανικός πύραυλος έπληξε κτίριο στο Μπέλγκοροντ – Κατέρρευσε τμήμα του, νεκροί και παγιδευμένοι διασώστες στα συντρίμμια

Συντρίμμια ουκρανικού πυραύλου που κατέρριψαν οι ρωσικές δυνάμεις έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Μπέλγκοροντ με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματός του. Νεκροί και τραυματίες ανασύρθηκαν από το κτίριο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες διασώστες που επιχειρούσαν στο σημείο έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ένας όροφος του συγκροτήματος διαμερισμάτων που επλήγη από τα συντρίμμια ουκρανικού πυραύλου που είχε καταρριφθεί, υποχώρησε, ενώ αρκετά μέλη των σωστικών συνεργείων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου,

dir="ltr">Dangerous rescue work is underway at a collapsing 10-story residential building in Belgorod. Local officials say it was hit in Ukraine's steadily increasing attacks against the city (amid Russia’s renewed offensive toward Kharkiv). Sources in Ukraine blame Russian misfire. pic.twitter.com/vtLxD9vB2I

— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) May 12, 2024

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ουκρανικό πύραυλο στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

The roof of the building in Belgorod, targeted by the Kiev regime, has collapsed on the emergency service personnel who were trying to rescue people from under the rubble. pic.twitter.com/lodXe0iTys

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) May 12, 2024

Πλάνα από τη σκηνή της κατάρρευσης που ανάρτησε ο κυβερνήτης της ομώνυμης ρωσικής επαρχίας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δείχνουν ότι τουλάχιστον 10 όροφοι του κτιρίου έχουν καταρρεύσει.

«Η πόλη και η επαρχία του Μπέλγκοροντ είναι στόχοι μαζικών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο Γκλάντκοφ.

«Ως συνέπεια από το άμεσο πλήγμα που δέχθηκε το συγκρότημα των διαμερισμάτων από ένα βλήμα, όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε».

Το κανάλι ειδήσεων στη ρωσική γλώσσα Mash στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν. Δεν διευκρινίστηκε άμεσα, ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή αν αυτά ήταν δυτικής προέλευσης.

Residential building in the Russian city of Belgorod appears to have been blown up – Ukrainian Center for the Prevention of Disinformation

"The video from the cameras does not show falling objects. It looks quite like a Russian provocation to justify further strikes on… pic.twitter.com/aOXfaKhyB8

— NEXTA (@nexta_tv) May 12, 2024

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα.

«Ένα ολόκληρο τμήμα του δεκαόροφου κτιρίου κατέρρευσε» δήλωσε ο μάρτυρας στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του. «Βλέπω αρκετά θύματα. Οι πυροσβέστες ερευνούν στα συντρίμμια».

Και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θραύσματα ενός πυραύλου Tochka-U που είχε εκτοξευτεί από την Ουκρανία και καταρρίφθηκε από την ρωσική αντιαεροπορική άμυνα προκάλεσαν την κατάρρευση τμήματος ενός κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε την επίθεση με τη χρήση πυραύλων Tochka-U, Vampire και Olkha, αλλά και με ρουκέτες.

Την ίδια ώρα στο ουκρανικό μέτωπο, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται αντιμέτωπες με μία δύσκολη κατάσταση στις μάχες που διεξάγονται στην επαρχία του Χαρκόβου, αλλά τα πηγαίνουν καλά και θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τη γραμμή της άμυνας τους.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή μία νέα επίθεση από τα εδάφη της, κατά της επαρχίας του Χαρκόβου που βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας, απειλώντας με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στο πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 27 μήνες.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν άλλα τέσσερα χωριά (Χάτιτσε, Κράσνε, Μοροκόβετς, Ολίνικοβε) στην επαρχία του Χαρκόβου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Κάτω από το νερό και η Ινδονησία – Δεκάδες οι νεκροί (Video)

Eurovision 2024: Όταν πάγωσε η αίθουσα με την βαθμολογική εκτίναξη του Ισραήλ στην πρώτη θέση – Πώς εξελίχθηκε το θρίλερ

Νέμο: Ο θρίαμβος στην Eurovision, τα μηνύματα του «The Code» και τι είναι το «non-binary» άτομο   

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Ρωσία, Ουκρανικός, Μπέλγκοροντ – Κατέρρευσε,rosia, oukranikos, belgkoront – katerrefse