Ρωσία: Ο εφιαλτικός ήχος των μαχητικών Su-57 τρομοκρατεί τη Μόσχα (Video)

Κάτι μεταξύ απόκοσμου ουρλιαχτού και σειρήνας συναγερμού: κάπως έτσι περιγράφουν τρομαγμένοι Μοσχοβίτες τον ήχο που κάνουν τα νέα ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς.

Τα Su-57 συμμετείχαν στην λαμπρή παρέλαση της 9ης Μαΐου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας για την επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», δηλαδή, την επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας από τις σοβιετικές δυνάμεις το 1945.

Ωστόσο, τα ολοκαίνουργια μαχητικά αεροπλάνα της ρωσικής αεροπορίας,

δεν προκάλεσαν μόνο δέος αλλά και τρόμο με τον απόκοσμο ήχο που παράγουν οι κινητήρες τους, ιδίως σε πτήση σε χαμηλό ύψος.

Russian Su-57 Felon fighters during a rehearsal of Victory Day parade on 5 May.

Video by https://t.co/JWItzCR66F pic.twitter.com/2iakPpyZVN

Dylan Malyasov (@DylanMalyasov) May 7, 2021

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι κινητήρες που τα εξελιγμένα μαχητικά χρησιμοποιούν δεν είναι οι τελικοί, αλλά μια εξελιγμένη έκδοση του παλιότερου Saturn AL-41F-1, καθώς ο νέος κινητήρας δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Αναρωτιέται κανείς τι ήχο θα παράξει, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα αεροπλάνα θα αρχίσουν να εφοδιάζονται με αυτόν από το 2022 και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας είναι να αποκτήσει συνολικά 76 Su-57 ως το 2028, αλλά και να εξάγει το μαχητικό, το οποίο και διαφημίζει ως «φονιά» ακόμα και stealth αεροσκαφών όπως τα αμερικανικά F-22 και F-35.

Photo: Vitaly Kuzmin

Ειδήσεις σήμερα:

Το… καταραμένο ρωσικό αεροπλανοφόρο ετοιμάζεται -μάλλον…- να ξαναταξιδέψει

Su-57 εναντίον F-35: Ποιο θεωρείται ως το καλύτερο μαχητικό σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς

F-22: Κόβει την ανάσα το υπερεξελιγμένο μαχητικό των ΗΠΑ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα