Ρολάκια κανέλας με πολύχρωμα κουφετάκια, για τα παιδικά πάρτυ

Τα γνωστά και αγαπημένα ρολάκια κανέλας, με μια ιδιαίτερη και διασκεδαστική πινελιά από τα πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνο μέσα στη γέμιση, να πασπαλίσετε τα ρολάκια με επιπλέον σοκολατένια καραμελάκια, ή να τα περιχύσετε με ρευστή πραλίνα φουντουκιού και σιρόπι καραμελωμένου γάλακτος.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη ζύμη

60 ml γάλα χλιαρό

10 γραμμάρια ξηρή μαγιά στιγμής

375 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

9 γραμμάρια αλάτι

3

αυγά

¾ φλιτζανιού βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους

Για την γέμιση

¼ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή

3 κουταλιές της σούπας κανέλα σκόνη

1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

240 γραμμάρια χρωματιστά κουφετάκια

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό, για την επικάλυψη

Προαιρετικά

Μερικά χρωματιστά κουφετάκια επιπλέον για διακόσμηση

Λίγη πραλίνα σοκολάτας ή καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche)

Εκτέλεση

1.Αρχικά βάλτε σε ένα μπολάκι, το χλιαρό γάλα με λίγη από τη ζάχαρη και διαλύστε μέσα την ξηρή μαγιά. Αφήστε το για λίγα λεπτά σκεπασμένο στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί και να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες.

2.Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το μίγμα της μαγιάς και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

3.Ξεκινήστε να προσθέτετε το βούτυρο λίγο – λίγο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε μια ελαστική ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4.Στο μεταξύ ετοιμάστε το μίγμα της γέμισης ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

5.Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίξτε την με έναν πλάστη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση, αλείφοντάς την με μια σπάτουλα και πασπαλίστε με τα χρωματιστά κουφετάκια. Τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό από την φαρδιά μεριά και τοποθετήστε την στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.

6.Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε ρολά πάχους 2 εκατοστών περίπου και τοποθετήστε τα με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σκεπάστε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα για 1 ώρα ακόμα να διπλασιαστούν σε όγκο.

7.Γλασάρετε με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα ρολά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίστε με επιπλέον χρωματιστά καραμελάκια, περιχύστε με λίγη πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο και απολαύστε τα ζεστά.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλική κρεμμυδόσουπα, της θαλπωρής

Βουλγάρικη μηλόπιτα της ακαμάτρας, ή αλλιώς χύμα πίτα

Αλμυρή τεμπελόπιτα με πράσο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρολάκια,rolakia