Ρέντης: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για την ένταξη του 18χρονου σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

Κρίσιμη αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα για τον 18χρονο που κατηγορείται πως τραυμάτισε τον αστυνομικό στα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα αποφασιστεί αν θα μπει στον πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Βασική προϋπόθεση, βάσει του νόμου, είναι τα στοιχεία που θα δώσει ο 18χρονος πρέπει να στοιχειοθετούν τη δομή, την ηγεσία, την ιεραρχία και τους διακριτούς ρόλους της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» και έναν γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος φέρεται να έχει σχέση και

με τα κυκλώματα χούλιγκαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Να τιμωρηθεί αν το έκανε, αλλά όχι μόνο αυτός»

Ο πατέρας του 18χρονου και του 16χρονου, που κατηγορείται επίσης, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega.

«Αν ξέρει ποιος ήταν ο καθοδηγητής; Εσείς τι λέτε; Να πήρε μόνος του την φωτοβολίδα και να πήγε να σκοτώσει έναν άνθρωπο; Μόνος του; 150 άνθρωποι ήταν εκεί. την ώρα που τρέχουν, 150-200 άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει αποκαλύψει τα ονόματα αυτών που τον ενέπλεξαν είπε: «Εμένα δεν μου έχει πει τίποτα. Αν το έχει κάνει, έχω πει από τη πρώτη στιγμή να τιμωρηθεί».

Ο πατέρας του 18χρονου τόνισε ότι ο γιος του ποτέ ξανά κατά το παρελθόν δεν είχε μπλέξει σε επεισόδια. «Ποτέ, κατηγορηματικά το έχω πει. Ποτέ το παιδί. Πηγαίνετε ψάξτε αν το έχουν πιάσει ποτέ. Ποτέ, που λένε πριν από χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το τι μπορεί να έχει συμβεί εκείνο το βράδυ, ο πατέρας των δύο νεαρών δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. «Ήταν η κακιά η ώρα και έμπλεξε το παιδί. Δηλαδή θέλει πολύ να μπλέξει; Εμάς πήραν και μας απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, “θα βρεις και το δεύτερο σου παιδί…”, μας απείλησαν. Γιατί; Ποιοι;», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα παιδάκι, σας λέω. Άμα το δείτε, όχι επειδή είναι παιδί μου, πιο σκληρός είναι ο μικρός παρά ο μεγάλος. Το έχει κάνει;».

Ερωτώμενος για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην οικογένεια του άτυχου αστυνομικού, που δίνει μάχη για τη ζωή του, ο πατέρας είπε: «Έχω ζητήσει 100.000 φορές συγγνώμη εάν είναι το παιδί μου. Έχω ζήσει εγώ θάνατο. Μακάρι ο άνθρωπος να μην είχε πάθει τίποτα. Και αν το έχει κάνει ο γιος μου να τιμωρηθεί. Μην είναι όμως μόνο ο γιος μου. Να είναι όλοι».

Διαβάστε επίσης:

Στα «λευκά» η Φλώρινα: Ξεπέρασε το 1,5 μέτρο το χιόνι στο Νυμφαίο

Γκάζι: Κοντά στα ίχνη των δραστών της αιματηρής επίθεσης – Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας από τους τραυματίες

Γρηγόρης Λέων: Το «καρφί» στον Κούγια για την αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι – «Τελικά η κεταμίνη σκοτώνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα