Ρελάνς τηλεθέασης από τον Σκάι, ντεμαράζ από τον ΑΝΤ1

Μια ημέρα, η χθεσινή, με ενδιαφέρον, καθώς καταγράφηκε αναδιανομή της πίτας τηλεθέασης και αναδιαμόρφωση δυναμικών των καναλιών.

Την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στον τηλεοπτικό στίβο εμφανίστηκε φορτσάτος ο Σκάι, με «κορυφές» στο πρόγραμμα του, την πρωινή εκπομπή «Σήμερα», το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και- οριακά- το «Survivor all star». 

Στα τρώτά του η εκπομπή «Πρωινό μας» που μοιάζει με βαρίδι για την πρωινή ζώνη του σταθμού ώστε να διαμορφώνει «κοιλιά» στην απόδοση του, στο συγκεκριμένο

χρονικό διάστημα. Στα κανάλι εξετάζεται- σοβαρά- το ενδεχόμενο η πρωινάδικη να αλλάξει ώρα μετάδοσης αλλά από την επόμενη σεζόν.

Ελάχιστα μικρότερο σε μέγεθος από εκείνο του Σκάι, ήταν αυτό του Mega. Με εξαίρεση την πολύ πρωινή «Κοινωνία ώρα Mega», η υπόλοιπη ζώνη του σταθμού έως νωρίς το απόγευμα κινήθηκε αισθητά κάτω από τον μέσο όρο του καναλιού. Στα αξιοσημείωτα η βελτιωμένη απόδοση- από βδομάδα σε βδομάδα- της εκπομπής «Mega Stories», ένδειξη ότι εκείνη την ώρα υπάρχουν τηλεθεατές για θέματα όπως το χθεσινό το οποίο έθεσε στο κάδρο ανθρώπους που επέζησαν από του τραγικά δυστυχήματα.

Ο Alpha για πρώτη φορά εμφάνισε τάση γενικευμένης καθίζησης και κρατήθηκε στο «παιχνίδι» από την κεκτημένη δυναμική που έχει αποκτήσει.

Ο ΑΝΤ1, εκτός από την ανεβασμένη πρωινή ζώνη του παρουσίασε βελτιωμένη απόδοση στην απογευματινοβραδινή ζώνη, είχε όμως απώλειες στο νυχτερινό τοκ σόου του και πιθανόν αν ήταν η απήχηση του διαφορετική να συνεισέφερε με θετικό πρόσημο στο συνολικό μερίδιο του σταθμού, το οποίο έτσι κι αλλιώς «έβαλε» πιο δυναμικά το κανάλι στην μάχη διεκδίκησης για  κατάκτηση της πρώτης θέσης στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

Το Star αξιοποίησε τη νέα σειρά μυθοπλασίας του «IQ 160» με επαναπροβολή της πρεμιέρας και έπειτα από το «MasterChef» ήδη να έχει καλύτερη απόδοση συγκριτικά με εκείνη που είχε ακριβώς μια εβδομάδα πίσω.

Κάτι η σειρά «Η δική μας οικογένεια», κάτι το γκελ της εκπομπής «Εικόνες», αν και σε επανάληψη, αλλά και μικρή βελτίωση στην τηλεθέαση της σειράς «Έρωτας φυγάς», η οποία θα συνεχιστεί και την άλλη σεζόν εκτός απροόπτου, το Open απέσπασε μερίδιο 6%.

Συμπαθητικά «κινήθηκε» ο δείκτης της Nielsen στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ1 και η νυχτερινή εκπομπή «365 μοίρες» είχαν καλύτερη απόδοση, συγκριτικά με την εκπομπή, επίσης δημοσιογραφικής έρευνας, «Φάσμα», της προπερασμένης Δευτέρας, όμως το μερίδιο του καναλιού παρουσίασε τάση συρρίκνωσης.

Διαβάστε επίσης:

Όλγα Τρέμη: Πώς αντέδρασε όταν τη ρώτησαν για τις δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου (Video)

Ρελάνς τηλεθέασης από τον ΣΚΑΪ – Ντεμαράζ από τον ΑΝΤ1

ΕΣΗΕΑ για Μαρινάκη: Προσβλητικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρελάνς, Σκάι, ΑΝΤ1,relans, skai, ant1