Ράμφος και Ευθυμίου συζητούν για την τεχνολογία αλλά και την οικογένεια

Ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τον κόσμο γύρω μας, την καθημερινότητα αλλά και ζητήματα κοινωνικών αντιλήψεων σε μια πραγματικότητα που αλλάζει διαρκώς αντάλλαξαν ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και η ιστορικός και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης 2ο The Leaders Live by ImpacTalk.gr στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Στη συζήτησή τους που συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς

οι δύο διανοούμενοι αναφέρθηκαν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η τεχνολογία και ειδικά η Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον Σ. Ράμφο να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η τεχνολογία είναι πολύτιμο εργαλείο, αλλά δίκοπο, όπως όλα στη ζωή», και η Μ. Ευθυμίου να εκτιμά ότι «αν ποτέ γίνει τεράστια καταστροφή, εκείνοι που θα επιβιώσουν θα είναι οι λιγότερο εξελιγμένοι πολιτισμοί, οι φυλές χωρίς ηλεκτρισμοί. Όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε ανάπηροι».

«Κάθε κινητό ανανεώνεται κάθε χρόνο. Ο Παρθενώνας δε χρειάζεται ανανέωση. Έχουμε να κάνουμε με δύο κόσμους: έναν διαρκείας και έναν που χρήζει ανανέωσης. Όταν το τώρα γίνεται σύμβολο, τότε χανόμαστε», τόνισε ο Σ. Ράμφος, ενώ η Μ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι «το καίριο είναι η αξιοπρεπής διαβίωση του ανθρώπου, ώστε να νιώσει ασφαλής. Τα υπόλοιπα πλάθονται».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και η ατάκα του Σ. Ράμφου, ότι «όταν ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στο φρούριο της ελληνικής οικογένειας ως Αϊνστάιν στην απόλυτη μοναδικότητα, διαμορφώνει τη μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Το ζητούμενο είναι ο νέος να ανοίξει τα φτερά του».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ήταν «μυστική» η συνάντηση του Ντογιάκου με τον εισαγγελέα Λάρισας;

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν απουσίαζαν ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό – Θα έχουμε συνέντευξη και με τον Τσίπρα

«Πρωταγωνιστής στην υποκρισία» ο Μητσοτάκης κατά το ΜέΡΑ25

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ράμφος, Ευθυμίου,ramfos, efthymiou