Ραχόι σε Τσίπρα: Δεν έρχομαι στη Σύνοδο των χωρών του Νότου-Είμαι απλά υπηρεσιακός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ισπανό υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος χθες εισέπραξε δεύτερο «όχι» από το κοινοβούλιο του για σχηματισμό κυβέρνησης.

Αντικείμενο της επικοινωνίας τους υπήρξε η Σύνοδος των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών χωρών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο Μαριάνο Ραχόι ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, καθώς λόγω των εξελίξεων στη χώρα του παραμένει υπηρεσιακός πρωθυπουργούς κι ως εκ τούτου δεν δύναται να παρίσταται.

Ωστόσο, επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα τη στήριξή του στη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στη σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου.

ΡαχόιΤσίπραςΣύνοδος χωρών του ΝότουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα