Ψυρρή: Προφυλακίστηκαν οι δυο Πακιστανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία (Videos)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση και σύμφωνα με τις αρχές, είχαν στόχο να πλήξουν στόχους εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργεί και ως συναγωγή.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν αφού προηγουμένως απολογήθηκαν ενώπιον του 3ου ανακριτή.

Οι δύο πακιστανικής

καταγωγής κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι ενώπιον του Ανακριτή όπου ζήτησαν τον διορισμό συνηγόρου, καθώς δεν είχαν απευθυνθεί οι ίδιο σε δικηγόρο για την υπεράσπιση τους για να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου τους, ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής, καθώς ο φερόμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ό,τι έκανε στην υπόθεση αυτή, το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από άγνωστο μέλος κλάδου των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία σε βάρος αγνώστου για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός λοχαγός – Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Ελένη Κωστοπούλου για αποφυλάκιση του μεσίτη: Η Δικαιοσύνη όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, αλλά σκάβει για να κατέβει πιο χαμηλά

Θεσσαλονίκη: Νεκρή νεαρή γυναίκα – Έπεσε από ταράτσα κτιρίου (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα