Ιράν: Νεκρός ο αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης σε ισραηλινή επιδρομή

Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στην Δαμασκό, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο των Φρουρών.

«Ο Μιλάντ Χαϊντάρι, ένας από τους αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους των Φρουρών στην Συρία έπεσε ως μάρτυρας τα ξημερώματα σήμερα κατά την εγκληματική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά προαστίου της Δαμασκού», μετέδωσε το Sepah News.

Το

επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA έκανε λόγο για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά την διάρκεια της νύκτας νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Είναι η δεύτερη ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, έπειτα από την επιδρομή κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο σύροι στρατιώτες την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη κοντά στην συριακή πρωτεύουσα.

«Αναμφίβολα, το σιωνιστικό καθεστώς θα λάβει απάντηση για το έγκλημα αυτό», προειδοποίησε το πρακτορείο των Φρουρών καταγγέλλοντας «την σιωπή των διεθνών συνελεύσεων απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία».

Βασικός σύμμαχος της Συρίας, το Ιράν υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ -Ασαντ από την έναρξη του πολέμου το 2011, μεταξύ άλλων και με την ανάπτυξη στρατιωτικών συμβούλων.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Νάσερ Κανάνι καταδίκασε σήμερα «τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος κατά ορισμένων κέντρων που βρίσκονται στην Δαμασκό και τα περίχωρά της».

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του συριακού καθεστώτος και θέσεων των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχων της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ.

Τον Μάρτιο 2022, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι δύο αξιωματικοί τους σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στην Συρία, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει έξι αεροπορικές επιδρομές στην Συρία αυτόν τον μήνα, στοχεύοντας δύο φορές το αεροδρόμιο του Χαλεπίου, πόλη της βόρειας Συρίας όπου οι φιλοϊρανικές οργανώσεις έχουν μεγάλη επιρροή.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει μία-μία τις επιδρομές, αλλά έχει παραδεχθεί ότι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες από το 2011. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι είναι αναγκαίες για να εμποδισθεί το Ιράν να αναπτυχθεί μέχρι τις πύλες του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για να απαντήσει σε «υπαρξιακές απειλές»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Νεκρός, Φρουρών, Επανάστασης,iran, nekros, frouron, epanastasis