Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα και κοινωνική ποινή για παραβάσεις του ΚΟK, προτείνει ο Μαυραγάνης (Video)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνική θητεία για όσους προκαλούν τροχαία ατυχήματα με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες και πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για τους παραβάτες του ΚΟΚ προτείνει ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, o κ.Μαυραγάνηςαναφέρθηκε στην πρόταση να υπάρχει αναλογικοποίηση των προστίμων, ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη.

Δικαιολογώντας την πρόταση του υποστήριξε ότι διαφορετική επίδραση έχει

ένα πρόστιμο 20 ευρώ σε ένα παραβάτη που το εισόδημα του είναι 10.000ευρώ και διαφορετική σε κάποιον που το εισόδημα του είναι 40.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια ένα «τσουχτερό» πρόστιμο θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να συνετίσει ένα παραβάτη οδηγό. Σε κάθε περίπτωση - όπως είπε – το μέτρο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα.

Μια δεύτερη πρόταση που παρουσιάστηκε στην επιτροπή, προβλέπει την κοινωνική εργασία υποστήριξης των θυμάτων σε τροχαία.

Πρόκειται για μια «κοινωνική ποινή» όπως υποστήριξε ο υφυπουργός και αφορά περιπτώσεις που προκαλούνται τροχαία τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό και για τα οποία ο παραβάτης θα υποχρεούται να συμμετέχει σε προγράμματα εξυπηρέτησης των θυμάτων του.

Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι το πλαίσιο της πρότασής του θα το παρουσιάσει και θα το συζητήσει στις 28 Μαρτίου σε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, που συνέρχεται στη Μάλτα.

παραβάτες ΚΟΚΜαυραγάνηςκοινωνική ποινήτροχαία ατυχήματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα