Προσχώρηση Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προσχωρεί ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Τον πρώην βουλευτή δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,

συνάντηση που επισημοποίηση την συστράτευσή του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ειδικότερα:

«Κατά τη συνάντηση ο πρώην βουλευτής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την επιθυμία του να στρατευθεί στον κοινό αγώνα για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταστρατηγεί βάναυσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καθώς και για τη προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και της προοδευτικής παράταξης, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Ο ίδιος ο Συμεών Κεδίκογλου κοινοποίησε την απόφασή του με ανάρτησή του στο facebook όπου αναφέρει τα εξής:

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών. Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη.

Παραμερίζοντας επιμέρους διαφορές πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία.

Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ’ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες»!

Σημειώνεται ότι ο Συμεών Κεδίκογλου εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 ενώ το 2013 ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά – Bενιζέλου.

Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη Τσίπρα για την αναφορά Μητσοτάκη στο «σκοτεινό διάλειμμα του 2015» και για τη βάση εισαγωγής

Μητσοτάκης για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ: Δυσάρεστο διάλειμμα το 2015, συντρίψαμε τους δημαγωγούς

ΣΥΡΙΖΑ: Μην ξαναπιάσει στο στόμα του τον όρο «λαϊκισμός» ο πρώην Μακεδονομάχος κ. Μητσοτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσχώρηση Συμεών Κεδίκογλου, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ,proschorisi symeon kedikoglou, syriza- ps