Πρόεδρος του ΣτΕ για τηλεοπτικές άδειες: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να καθοδηγήσουν τη δικαιοσύνη

MEDIA

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση η ακροαματική διαδικασία των αιτήσεων των καναλιών που στρέφονται κατά του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης τεσσάρων αδειών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες, μόνο διά των αποφάσεών της. Δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται και δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη, ανεξαρτήτως από

πού προέρχεται, αλλά κυρίως αν προέρχεται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης».

«Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα, να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται...», συμπλήρωσε.

ΣτΕδίκηΟλομέλειατηλεοπτικές άδειεςκανάλιααιτήσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα