Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοβουλία διεξαγωγής προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που οι μπηχτές στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δίνουν και παίρνουν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν δείχνει να απορρίπτει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ,

προκρίνει τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για κολοσσιαίες ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, από τις οποίες, όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, δεν μπορούν να κρυφτούν. 

«Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Η ανεπάρκειά σας είναι το πρόβλημα», ανέφερε, παρεμβαίνοντας στη βουλή, στη συζήτηση της τροπολογίας που μεταφέρει στο υπουργείο Υποδομών την αρμοδιότητα της εκτέλεσης των κατεπειγόντων έργων αποκατάστασης των υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Ο κ. Φάμελλος μάλιστα, έκανε γνωστό ότι κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να κατατεθούν τα έγγραφα που αφορούν στην εκταμίευση πόρων.

Την ίδια ώρα, εκ μέρους της κυβέρνησης ο Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε ως προτεραιότητα την ανάταξη των βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές, σημειώνοντας ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα έργα αποκατάστασης. Η χρηματοδότηση σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, είναι εξασφαλισμένη σε ένα ύψος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συζήτηση της τροπολογίας που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε απαντήσεις για το που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά κι εάν δόθηκε εντολή για σπάσιμο αναχωμάτων και φραγμάτων. «Τον Πατούλη τον καθαρίσατε για ένα ζεϊμπέκικο, στηρίζετε ακόμη τον Κώστα Αγοραστό και τον Αχιλλέα Μπέο;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο κόσμος στενάζει και ρωτάει που πήγαν τα λεφτά και το κράτος χασκογελάει». 

Για βιβλική καταστροφή έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας αντιρρήσεις για την συζητούμενη τροπολογία, καθώς -όπως είπε- προβλέπονται απευθείας αναθέσεις. «Δεν μπορούμε να έχουμε την ελάχιστη εμπιστοσύνη στις αναθέσεις σας», είπε. «Απαιτείται διαφάνεια και λογοδοσία στις πηγές χρηματοδότησης και στη διαχείριση τους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει δώσει πλήρη στοιχεία για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και πως η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία και θα παραμείνει στο πλευρό της.

Σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Παλαμά άφησε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, λέγοντας πως δεν συνεργάστηκε καθόλου στο θέμα των νεκρών ζώων, αρνούμενος να δώσει χώρο να ταφούν.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για τη δημόσια υγεία, καταστροφή στην κτηνοτροφία – Οι προτεραιότητες για τη ΘεσσαλίαLive η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Πολάκης για Τσακαλώτο: Δεν έχει απολύτως καμία εξουσιοδότηση να ζητά συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Με Νάσο Ηλιόπουλο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Διάνα Βουτυράκου, Αριστείδη Μπαλτά η κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή

Keywords
Τυχαία Θέματα