Πούτιν: Υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο – Έγινε απόπειρα δολοφονίας του, υποστηρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Σε θεραπεία για καρκίνο προχωρημένου σταδίου υποβλήθηκε τον Απρίλιο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ,σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έφερε στη δημοσιότητα το Newsweek.

Τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με γνώση της έκθεσης υποστήριξαν στο περιοδικό ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον Μάρτιο.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία, γεγονός που επηρεάζει

την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά, ταυτόχρονα, καθιστά λιγότερο πιθανές τις προοπτικές ενός πυρηνικού πολέμου.

Ένα από τα ανώτατα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μιλώντας στο Newsweek ανέφερε ότι η εξουσία του Πούτιν αμφισβητείται εκ των έσω. Ο Πούτιν γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, όπως επίσης είναι ενήμερος για το γεγονός ότι στενοί του συνεργάτες τον αμφισβητούν όταν εκείνος δεν είναι παρών, τόνισε η πηγή.

«Η φυσιογνωμία του Πούτιν είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πλέον απόλυτη. Ο αγώνας μέσα στο Κρεμλίνο δεν ήταν ποτέ πιο έντονος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», σημειώνει χαρακτηριστικά.



Απομονωμένος ο Πούτιν- Δεν μπορεί να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του


Και οι τρεις αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η απομόνωση του Ρώσου ηγέτη καθιστά πιο δύσκολη την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης και της υγείας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), στο Newsweek.


«Μια πηγή των καλύτερων πληροφοριών μας αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είχε ελάχιστες συναντήσεις με ξένους ηγέτες» λέει ο αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να περιοριστούν και οι γνώσεις που μερικές φορές μπορούν να αποκτηθούν σε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις. «Η απομόνωση του Πούτιν αύξησε έτσι τα επίπεδα της εικασίας».

«Πρέπει να προσέχουμε την επιρροή των ευσεβών πόθων», προειδοποιεί συνταξιούχος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. «Αυτό το μάθημα το πήραμε -ή και όχι- με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον Σαντάμ Χουσεΐν».

Διαβάστε επίσης:

Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποδεχόμαστε τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας

Washington Post: Οι Ρώσοι πήραν από το Τσερνόμπιλ εξοπλισμό αξίας 135 εκατ. δολαρίων

Ο Ερντογάν αποκαλεί διαδηλώτριες «τσούλες» κι εκείνες τον σέρνουν στα δικαστήρια (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα