Πούτιν: Θραύσματα από χειροβομβίδες βρέθηκαν στις σορούς του αεροπορικού δυστυχήματος του Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι ανακαλύφθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα λείψανα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος που μετέφερε τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν συνετρίβη πάνω από τη Ρωσία τον Αύγουστο.

«Ο επικεφαλής της ανακριτικής επιτροπής μου έδωσε την αναφορά πριν από λίγες μέρες. Θραύσματα χειροβομβίδων βρέθηκαν στα πτώματα των θυμάτων της αεροπορικής καταστροφής. Δεν υπήρξε καμία εξωτερική επίδραση στο αεροπλάνο», είπε ο Πούτιν.

lang="en" dir="ltr">#BREAKING Grenade traces found in bodies of Prigozhin plane crash victims: Putin pic.twitter.com/urQ85rjLvz

AFP News Agency (@AFP) October 5, 2023

Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι το αεροπλάνο ανατινάχθηκε από μέσα.

Ο Πούτιν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μια χειροβομβίδα ή χειροβομβίδες στο αεροσκάφος, αλλά είπε ότι πιστεύει ότι οι ερευνητές έκαναν λάθος που δεν έκαναν τεστ αλκοόλ και ναρκωτικών στις σορούς όσων έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε βρεθεί κοκαΐνη στο γραφείο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη.

Putin claims Prigozhin’s plane crashed because the Wagner leadership got drunk and/or high, then set off hand grenades during the flight.

Seems legit, definitely no further questions about that incident, we can all move on pic.twitter.com/JeM8ljlibi

max seddon (@maxseddon) October 5, 2023

Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη αναφέρει δημόσια το αίτιο της συντριβής.

Η ανταρσία του Πριγκόζιν αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση στην εξουσία του Πούτιν από τότε που ο πρώην κατάσκοπος της KGB ανέλαβε την εξουσία το 1999. Δυτικοί διπλωμάτες λένε ότι αποκάλυψε τις πιέσεις που επικρατούν στην Ρωσία από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Αμερικανικό F-16 κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Video)

Δυστύχημα στη Βενετία: Στο προστατευτικό κιγκλίδωμα επικεντρώνονται οι έρευνες – «Ήταν παλιό» επιμένουν οι ειδικοί

Κένυα: Μυστηριώδης ασθένεια στέλνει σχεδόν 100 μαθήτριες σε νοσοκομείο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Πούτιν, Θραύσματα, Πριγκόζιν,poutin, thrafsmata, prigkozin