Πούτιν: Οι αναρτήσεις της κόρης του «δείχνουν» πώς σκέφτεται ο Ρώσος πρόεδρος (Photos)

Η Μαρία Βορόντσοβα είναι η μεγάλη κόρη του Βλαντίμιρ Πούτιν και μάλιστα πολύ ενεργή στο chat room του Telegram που χρησιμοποιούν τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Ο Ντμίτρι Κολέζεφ, αρχισυντάκτης του ιστότοπου Republic, ανέβασε αρκετά screenshots, με σχόλια της Βορόντσοβα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Εφόσον θεωρήσουμε ότι είναι αυθεντικά, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πως σκέφτεται

για τις εξελίξεις ένας από τους πιο στενούς συγγενείς του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά συνέπεια και ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Η Βορόντσοβα συμμετέχει στο chat room ως «Maria V.», σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο medusa, που αναπαράγει το θέμα, επισημαίνοντας ότι κάποια μέλη «προειδοποιούν κάποιες φορές όσους μπαίνουν για πρώτη φορά να αποφεύγουν τις έντονες αντιπαραθέσεις» με την Maria V. Ορισμένοι ωστόσο, δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά.

Ο ιστότοπος Republic γράφει πως οι απόψεις της Βορόντσοβα απηχούν την ρητορική του πατέρα της και δεν περιορίζεται στην κριτική προς την Δύση, αλλά φτάνει σε διάφορα διαβολικά σενάρια που εξυφαίνονται εναντίος της Ρωσίας στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

«Αυτά είναι παιδιάστικα πράγματα. Το να ρίχνεις όλη την ευθύνη σε ένα άτομο είναι το ίδιο σαν να εκφράζεις απόλυτη πίστη σε ένα άτομο, όπως στον τσάρο. Τα ίδια χάλια. Αν θέλετε να αποστασιοποιηθείτε από τους νοσταλγούς του τσαρισμού.. δεν είναι αυτός ο τρόπος», αναφέρει σε ένα σχόλιό της η Maria V.

Σε άλλο σχόλιο υποστηρίζει: «Κανένας στην Δύση δεν θέλει να ευημερεί η Ρωσία. Πάντα έκαναν ό, τι μπορούσαν για να το αποτρέψουν αυτό. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αν ξαφνικά , όπως σχεδόν έγινε στη δεκαετία του 1990, η Ρωσία γίνει υποχείριο των ΗΠΑ και της ΕΕ, θα με ενδιέφερε να δω ποιον θα κατηγορούσατε γι αυτό. Ειλικρινά σταματήστε τα παιχνίδια».

Κι όσο για τον ρόλο της CIA: «Η CIA ελέγχει τα ρωσικά ΜΜΕ και την αντιπολίτευση», υποστηρίζει η Μαρία Βορόντσοβα.

Το ενδιαφέρον, επισημαίνει το Meduza, είναι ότι σε κάθε ανάρτηση υπάρχει και μια προτροπή, όπως αυτό το «σταματήστε τα παιχνίδια». Προτροπή που θα μπορούσε να ακουστεί και ως προειδοποίηση.

Η Μαρία Βορόντσοβα παρομοιάζει σε άλλη ανάρτηση το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για τους Ρώσους του Ντονμπάς με το ενδιαφέρον των γονιών για τα παιδιά τους:

«Έχω ακούσει πολλές οικογενειακές ιστορίες όπου οι γονείς δεν έχουν αρκετό χρόνο ή μέσα για να επενδύσουν τα παιδιά τους (ψυχολογικά, συναισθηματικά, πνευματικά, κλπ). Και από πού αυτά τα παιδιά σχηματίζουν την πεποίθηση ότι πρέπει να είναι αχώριστα από τις ρίζες τους;»

Αναφερόμενη στο θέμα των κυρώσεων, η μεγάλη κόρη του Πούτιν γράφει: «Το 2008, όταν επιβλήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις και απείλησαν ότι η μοτσαρέλα θα εξαφανιζόταν από τα ράφια των καταστημάτων, οι πάντες τρόμαξαν. Πώς μπορεί να γίνει αυτό! Πως θα επιβιώσουμε τώρα; Χωρίς ιταλική μοτσαρέλα; Και τώρα; … Τώρα έχουμε τη δική μας μοτσαρέλα».

Σε άλλη ανάρτηση καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, γράφοντας ότι «η Ρωσία έχασε μια ολόκληρη γενιά από καλά μυαλά στις επιστήμες και στην ιατρική», χάρη στις «άοκνες» προσπάθειες του Τζορτζ Σόρος.

«Στη δεκαετία του 1990 εμείς, η Ρωσία, κάναμε εισαγωγή σιτηρών», προσθέτει στην ανάρτηση αυτή, «και τώρα είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς. Έγινε αυτό έτσι ξαφνικά;»

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση στον Μητσοτάκη από την Ζαχάροβα: «Απίστευτο να συγκρίνει τους ήρωες του Μεσολογγίου με τους Ναζί του Αζόφ»

Σωτήρης Κοντιζάς: Η χιουμοριστική ανάρτησή του, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 8,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα