Πότε συνεδριάζει η γερμανική και πότε η ελληνική βουλή για να εγκρίνουν τη νέα συμφωνία!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, μοιάζει κοντά όμως πρέπει να περάσει τόσο από το ελληνικό όσο και από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Εκτός απροόπτου μη συμφωνίας, όποιο και αν είναι το κείμενο με βάση το οποίο οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια θα χρειαστεί να περάσει από τα κοινοβούλια των χωρών.

Σημαντικότερες βέβαια, είναι οι συνεδριάσεις των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Γερμανίας. Της Ελλάδας, καθώς

πρόκειται για το πιο άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος, με μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία μάλιστα, που δεν δείχνει… ευχαριστημένη από τα μέχρι στιγμής δεδομένα των διαπραγματεύσεων.

Και της Γερμανίας, γιατί η αδιαφιλονίκητη πρωτοκαθεδρία της στην ευρωπαϊκή άτυπη ιεραρχία, θα δώσει την «γραμμή» και για τα κοινοβούλια των χωρών εκείνων που κατά καιρούς αντιδρούν στην «βοήθεια» προς την Ελλάδα.

Πρώτα η Ελλάδα και έπειτα η Γερμανία

Η Άνγκελα Μέρκελ, στις δηλώσεις της αμέσως μετά το μπαράζ διαπραγματεύσεων της Δευτέρας, έκανε καθαρό ότι σε περίπτωση συμφωνίας, πρώτα θα συνεδριάσει η ελληνική βουλή και έπειτα η γερμανική.

Κι αυτό είναι απολύτως λογικό, γιατί δεν θα είχε κανένα νόημα, για την ίδια την Καγκελάριο να πιέσει την κοινοβουλευτική της ομάδας, να ψηφίσει ο,τιδήποτε για την Ελλάδα, που το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο θα έρθει μετά από λίγες μέρες να απορρίψει.

29 ή 30 Ιούνη η Bundestag

H γερμανική Βουλή λοιπόν, αναμένεται σύμφωνα με το Bloomberg να συγκληθεί είτε στις 29 είτε στις 30 Ιούνη, δηλαδή την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Αυτό σημαίνει, ότι στην ελληνική βουλή, δίνεται περιθώριο μέχρι το Σαββατοκύριακο, να ψηφίσει την όποια συμφωνία προκύψει.

Άνγκελα ΜέρκελΚυβέρνησηΒουλήελληνικήγερμανικήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα